Så plötsligt är det september. Höstens första månad…

När jag tittar tillbaka på sommarmånaderna så blir jag alldeles varm i hjärtat.

Himmel vilken härlig sommar vi fick.

Så mycket sol och värme och massor av bad i både hav och sjö. Sommarlovsdagar. Och en växande bebbemage. All tillsammanstid och mysiga hittepå. Att vi fick umgås med Storfamiljen så mycket. Och hinna träffa i alla fall några utav vännerna… för jo, det var rätt så hektiska veckor också… säger bara; SLÅTTER! … gånger tre. Aldrig kunde vi fantisera om att det skulle bli såå mycket hö, vi har ju noll erfarenhet och körde bara på, full fart. Intagandet av höet hade vi aldrig klarat själva.. särskilt inte denna sommar när Uno-bebben bor i magen. Ovärderlig hjälp från familj och vänner. Det var mycket jobb, men väldigt, väldigt härligt. ”Balparty-dagarna” var fyllda av teamwork ute på åkern och teamwork uppe på gården bland lekande barn och deras småvänner, gott att äta och fika och peppiga människor som gav sitt allt på sina fronter.

Och himmel vad jag har plockat blommor och bundit buketter, hoppas på att få fortsätta i alla fall någon vecka till.. det beror på frosten. Men redan nu, är jag alldeles otroligt lycklig över allt. Ni har peppat och blomstershoppat och det har varit en fröjd hela alltet.

Sommarens sämsta var att vi tappade vår älskade lillkatt Stickan.

Och nej, det blev ingen årlig tur till vår älskade ö, Gotland och söta lilla gården där..det fattas oss men vi deppar inte, kära hjärtanes. Och det är en lång resa.. och att lämna en gård med djur och stor odling är inte bara.. det är mycket som ska klaffa med gårdsvaktande osv och i år fick vi inte ihop det. Men vi gjorde en liten minisemester som vi minns med bubblande skratt och värme, hela familjen. Vi fick låna Farmor och Farfars husbil och åkte iväg på familjetripp i ett par dygn. Mer behövs ju egentligen inte för att stor semesterkänsla ska infinna sig.

Vi åkte ditt näsan pekade. Lät bonnungarna äta på max i stan, bada stort havsbad och gå in på leksaksaffären och välja valfri (inte för dyr förstås) leksak.. för att sedan somna i farten och vakna nerbäddade i husbilen. Vakna upp på söt lägergård, poolbada och äta middag på finrestaurang vid stadens hamn. Slutet av lilla trippen gjorde vi uppe på vårt ”eget” fjäll här i byn… det var helt och hållet magiskt.. och ”så mycket vi”. Ett dygn med fräsigt stadseri var kul.. men nu var vi som hemma igen…

Det var vi, tystnaden och sjöbadet…

Kvällsfika med elden som värmde ryggarna. Barnen som bäddades ner för natten och somnade gott, medan päronen var vakna så länge dom bara orkade.. för vacker natt.

.. och så vaknade vi till det där; fågelkvitter och skogens brus och solen som silade mellan träden. Frukosten smakade himmel. Sannerligen en liten minisemester som är ett utav våra allra käraste sommarminnen.

… Tack sommaren för allt du gav. Nu har vi sommarminnena kvar i våra hjärteaskar.. välkommen hösten!

..Vi ser fram emot dig med. Väldigt mycket, faktiskt…Emmeli

G-VMBJT57ZE4