Från skogen till handen och direkt in i munnen. På frukostgröten. Till sylten på plättarna. Smoothien. Favviga Långpannekakan med blåbär och kardemumma (recept HÄR).. och..

… Blåbärspajen! Förstås.

Bertil och jag provade att göra blåbärspaj med skrädmjöl i pajbotten och i smultoppingen.. så, himla, gott!! Vilken god smak skrädmjölet gav. Så glad att lillcoop i byn tagit hem det nu. Här kommer nu vårt ungefärliga och ännu inte så välarbetade recept.. att prova ha i skivade äpplen rullade i kanel och socker istället för blåbär, det skulle nog också bli himla, himla gott alltså..

Drömgårdens Blåbärspaj med skrädmjölssmul!

Pajbotten:

(till en lagomstor pajform, ni vet)

150-175 gram smör

2 dl vetemjöl

1,5 dl skrädmjöl

1 tsk bakpulver

2 msk strösocker

Arbeta ihop alltsammans i en matberedare och tryck ut i pajformen!


Fyllning:

8 dl blåbär

1 dl strösocker

3 msk potatismjöl

Blanda runt blåbären med sockret och potatismjölet och häll sedan alltsammans i pajskalet!


Topping:

75-100 gram smör

1,5-2,0 dl skrädmjöl

2 dl sötmandel

4 msk strösocker

Hiva alla dessa ingredienser i matberedaren och fördela smulet på toppen av pajen!


Grädda i 20-30 min i 200 grader! .. nu har vi en urgammal ugn, så ni med lite modernare mackapärer än 50 år, ni får helt sonika hålla lite koll så ni får den färg ni önskar!



Njut pajen till en god vaniljsås eller vaniljglass.. hujedamig så gott!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4