… den är NU!

Sitta med kaffekoppen på sofflocket och bara drömma. Finula. Bläddra i frökatalogen..

Senaste dagarna har jag fått en hel del funderingar över snittblomsodlingen, vilka sorter jag odlade förra året? hur vi anlade blomsterodlingens bäddar? vad vi ska odla i år? vilka blomstersorter som är enkla att driva upp och håller sig gott i vas? vilka dahliasorter jag köpt i år?

KUL! Jag älskar att ni är en så engagerad skara som hänger här med oss!

Vill ni veta hur jag gör, ”Mitt odlingsår”, från frö till skörd, finns ett väldigt informativt, guidande inlägg HÄR!

HÄR kan ni läsa om hur vi anlade vår Blomster- & Köksträdgård, vilka mått, vad vi fyllt bäddarna med osv!

HÄR kan ni läsa om vad vi odlade förra året! Blommor och ätbart.

Matigt trädgårdsinlägg där jag delar många favoritiga blomstersorter! Klicka HÄR!

HÄR har ni en hel katergori för Trädgård & Odling! Där kan ni botanisera i massor.

I år satsar jag på ännu flera zinniasorter, det är en otrolig blomma att ha i bukett. Står så himla bra och är så vacker.

I kombination med dahlior. M-a-g-n-i-f-i-k!

Jag är en obotlig ”på feeling-trädgårdsodlare” och kommer förmodligen aldrig bli särskilt bra på ordning och reda vad gäller namn och sorter.. jo, nog kan jag många blomsternamn, men jag menar, det där med att hålla reda på vad jag satt exakt var, vilken dahliasort som hamnade var osv..dit verkar jag ha långt kvar och inga ambitioner att ta mig dit. Jag sår och planterar hittan dittan. Så det tråkiga svaret gällande dahliasorterna jag odlade förra året är; jag vet inte. Namnlapparna strulades ihop alldeles, vid utplanteringen hade jag inte den blekaste om vad som hamnade var.. men det blev bra ändå. Praktiskt är det förstås att ha lite koll på just dahliorna, då dom är så olika i höjd… men praktiskt, är inte heller ett ord jag praktiserar så väl…

Förhoppningsvis har jag i år i alla fall lyckats ta hand om knölarna under vintern (förra vintern glömde jag dom ute i kylan och det sved i odlingskassan när så många nya knölar behövde införskaffas). Men i år, hoppas jag knölarna mått gott, ombäddade i spån och aldrig nära frost, så att dom går att njuta av ännu en sommar. Men! Jag har också för säkerhets (och kul) skull kompletterat med några dahliasorter och tack vare orderbekräftelsen ska ni få höra;

Natalie G.

 Sweet Nathalie

 Sam Hopkins

Brown Sugar

Sneeuwstorm

… googla på dessa namn, följt av ”dahlia”, och se vilka tjusigheter!

Låt höra nu, blir det något odlat hemma hos er i år? Blomster och/eller ätbart? Jag känner mig som en nybörjare varje år, trots att jag odlat i typ sex år nu.. det är ju det som är så roligt, att få lära sig, hela tiden. Och kom ihåg! alla gör tusan på olika sätt, och tänk det blommar ändå! Låt dig följa med, putta ner frön på feeling och bara njuut! Tiden vi har framför oss nu är helt och hållet magisk, för både hjärta, kropp, knopp och själ! Lite mer vintervila och drömmande.. sen drar vi igång!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4