Hej hej och god måndag från oss!

Vips var det ny vecka igen och här kommer en rapport från senaste veckan, och så checkar vi av nuet och blickar lite framåt!

Veckan som gick, fylldes med!

Hemmadagar fyllda med lek, friskluftande, pyssel och påtande. Sytande, bytande, sövande, tröstande. Det kramas och tjivas, skrattas och gråts. Varje dag är ett liv. Stundvis känner jag mig som en karusell som virvlar runt bland alla småttingar, lagar lunch, hänger tvätt, hjälper Minsting på toa, ena sekunden för att amma en Lillminsting nästa, tjoff är vi ute bland hästarna..

.. och med ens, stannar karusellen. På ett sätt är det förstås ”mer jobb” att ha hästar i ett småttingliv.. men kära hjärtanes, vad dessa djur ger och ger och ger. Här tankar vi kraft och energi, både jag och den skäggige. Ja, barnen också förstås. Men för oss vuxna är det förstås på ett annat sätt.

Hemmabarnen, mitt i något dom äälskar. Att baka! Och för varje gång blir jag mer och mer överflödig. När det handlar om spisen, ugnen osv, då är morsan på tå… men måtta, knäcka ägg, osv.. det, går som hejsan för det där köksrutinerade gänget!

Denna lilla ljuvliga människa blev tre månader!

Vi var på bvc och mätte och vägde och fick två vaccinsprutor, en i varje gosselår. Tröttsamt. Och en febertopp på det. Men sedan piggelinig pyttesuperhjälte igen. Som man enligt hans kurvor inte alls kan ana att han faktisk varit tvärsjuk i RS, hurra och tack God Gud för amningen och att mammamjölken orkade stanna kvar och faktiskt inte drog… vilket inte hade varit konstigt med den grava stress som pågick i min kropp då. Nu har jag kunnat börja pusta ut.. och DÅ strejkar MIN kropp för första gången efter allt som varit i alla månader. Som att den tagit ett djupt andetag genom alla orosmoln och nu när jag slappnar av, så kom yrseln, stickningar i ansiktet och höga blodtrycket(!). Vi har tagit/tar allt på största allvar och försöker ge den stackars mammakroppen vad den önskar; vila och återhämtning. Som ni förstår, inte helt lätt.. men jag tror vi är något på spåren. Det höga trycket har börjat lugna sig och jag känner mig också mer hel för varje dag. Ni anar inte lyckan i det.

Och det här; livet som pågår på det sätt vi önskar. Inte på något sätt den okrångligaste varianten, men lyx är det, att få vara tvärtrött om kvällen.. för att vi levt och verkat för det som är vårat sätt att leva drömliv på. Djur och barn i ett virrvarr, fylla dagarna med liv. Den här veckan har vi njutit av känslan att ljuset återvänt lite, lite för var dag och så har vi hört fåglarna kvittra för första gången på länge.

Vi hade lekdate här hemma och småbagarna var mäkta nöjda över att få bjuda på ”Regnbågsbakelserna” vi hade gjort tillsammans. Helt sonika vanliga chokladmuffins som Juniflickan tyckte att vi skulle prova kristyrlimma fast regnbågsremmar på.. och det blev ju hur fint (och gott, tydligen!) som helst ju!

Salen såg mestadels ut såhär. Som ett hotell! Ser ni väl!

Fast jämarns! Lagom till helgen tog vid hade vi hjälpts åt och rett till hemmet!

Helgen var en lyxig variant. Med utekalas i Mäjadalen för storkusinen. Och våra tre ”storbarn” fick stanna kvar och ha ”Tacosdate” hos Moster och Morbror… något dom längtat efter i två års tid med pga ni vet vad, så har det inte blivit av. Lyckan nu var enorm.

Helgen avslutades såhär. I strålande sol! Smyganingar av vad som komma skall, vårvintern. Barnen lekte, Bäbisen sörplade mjölk medan mamman och pappan sörplade kaffe där i snödrivan.

Veckan avslutades med att vi var bjudna till barnens Farmor och Farfar. Exakt hur lyxigt som helst. Svärmor hade lagat världsgod gryta och sen marängsviss till efterrätt som alla åt av som om det inte fanns någon morgondag. Samtliga ord för små för att beskriva tacksamheten över alltsammans.

Och nu är nya veckan här, den sista för januari, och med värmande solen, dropparna från taket, värmen innanför jackan på långpromenaden medan bäbisen snusade i vagnen.. det, är såna vårvinterkänslor och känns så obeskrivligt härligt. Hoppas att du också fått några strålar sol på dig idag.

Önskeplaner för vecka 4!

-HemmaMamma, skapa goda dagar tillsammans med barnen! Det är ”ett helt företag” nu att sno runt dagarna med fyra barn. Men tusan! Jag tror vi börjar, efter tre halkiga månader, hamna lite stadigare på banan och känslan av att kunna slappna av i det som är, är så god och njutbar som du anar.

-Rymma för energitankande! Det hör också till viktigheterna. Om det så är att rymma upp till stökrummet i en halvtimme när pappan kommer hem från jobbet, få svettas på crosstrainern och välkomna endorfiner. Eller rymma iväg på långpromenad med Lillminstingen i vagnen eller ta en stunds vila med bäbisen på storsängen. Fyrbarnsmorsan mår bra av småstunder nu och då, att höra sina egna tankar, lyssna på tystnaden och andas för sig själv ett slag. Sen längtar jag efter lilllgänget igen, med nya krafter! Intensivt är ordet för livet just nu, att tanka kraft, viktigare än någonsin.

-Fortsätta förra veckans skrivarstuga! Jag har så många inlägg på gång, det är så roligt att ni önskat så. Försöker nu sammanställa hela alltet.

-Välkomna Hovis!

Ha en sista januarihelg!

Önskar er och oss en god vintervecka! Ta hand om er. Allt vad ni bara kan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4