04012017-img_2775

Direkt till vänster innanför ytterdörren, där finns den nya trappen numera. Så mycket bättre plats än att den tidigare kom upp mitt i övervåningen. Direkt efter den nya trappan, kommer ett rum. Som vi framtills nyss haft som Lek- och allt-och-lite-till-rum.

03032016-IMG_0444

Bilden ovan, hade det sina glansens Lekrumsdagar.. Det enda vi gjorde med det här rummet när vi flyttade in, var att riva bort heltäckningsmattan och slipa och behandla golvet. Sen har det lekts och lekts där inne..

…men för varje renoveringsmoment, har lilla rummet trasats sönder och övergått från härligt lekrum.. till hemmets Stök,- Tvätt,- Crosstrainer,- och Leksaksförvaringsrum… håll i hatten;

.. det har sågats sönder i och med fönsterbyte, trappinsättande osv. Och nu äntligen, är det på tur att tas om hand och bli vad som är egentliga tanken med det.

Största barnen har nu fått egna rum på övervåningen. Dom två minsta barnen finns det också utrymme för att ge egna rum där uppe. Så, nu har förvandlingen börjat. Det här ska bli vårt ”Lilla badrum” och framförallt TVÄTTSTUGA. Jag längtar så jag blir nipprig av tanken.

Ett stycke utgångsläge.

I ett hujj hade M rivit ner taket och plockat fram det gamla vackra, som fanns ovanför. Tvättat det rent från limfärg. Samt rivit skivorna från väggarna. Och börjat lyfta golvet och kliva in i det skedet vi av övervåningsskapandet minns med lite fasa; själva spånskottandet…

Ett stycke spån-kana uppfanns. Säger inte vem som kom på den GENIALISKA idén…….

Den mest idoge människan jag känner, har skottat och skottat.

..fyndat och fyndat. Hujedamig, denna dörr, tror vi kan vara det som varit ytter-pardörren här på huset en gång i tiden. Vi har hittat gamla bilder av huset och det verkar lurt. Det gör lite ont i hjärtat. Men så är det. En dag kommer det säkert bo människor här i huset som tycker att jag och M varit knasiga med alla våra ”byggnadsvårdande val”. Jag skulle vilja påstå, att det ej finns några rätt eller fel. Vi gör bara på olika vis, för att sätta vår prägel på byggnaden som blir vårat hem.

Gamla tapeterna då! Så roligt att finna. Jag tycker mycket om den som är till vänster i bild.

Nånstans här checkade jag ut och slutade fråga ”vad är det du gör nu!?.. vet du ens vad du gör?”

Den skäggige räds ej utan flinar gott åt sin fru som sticker in huvudet genom dörren ibland från småttinglivet som pågår utanför.

M gräver alltså förhand. Lyfter stenar tunga som tusan. Börjat kalla rummet för ”grottan”.. och befinner sig nu här;

Härnäst nu:

-Fortsätta förbereda för vatten, avlopp och bergvärme (det är ju alltså det M gör nu, nere i ”gruvan”.

-Kompletteringsregla, om det ens är något som går att behålla?,.. annars är det nog bara att börja om. Regla golv, mao!

-Isolera och lägga igen golvet.

-Lägga golvvärme

… och så vidare. Som ni märker. Det här är ett stort, omfattande och förmodligen (om vi är realistiska och tänker in allt i det liv vi lever) ett långdraget projekt. Men vi tar det, pö om pö. Målbilden är en härlig dusch, en vacker platsbyggd kommod för handfat, jo en toalett också, ja. Tänker något vackert, men inte föör flådigt klinker på golvet. Smal pärlspont på väggarna, i gult? grönt? blått? … vi har ej landat i det, och som ni märker är det inte särskilt brådis att bestämma pärlspontfärg. Och framförallt längtar jag efter utrymmet som blir tvättstuga..

Tanken är att ”mata på” nu så mycket vi bara orkar innan vårbruk, höskörd, SOMMARLOV och så vidare tar vid. Sen får vi fortsätta till hösten.. drömmen hade varit att vi i alla fall kunde, inför nästa vintertid, börja njuta av ett annat värmesystem är det vi just nu har; direkt-el… men, det får vi se. Team Drömgården jobbar på!

Fortsättning följer.

Önska oss gärna lycka till!
Emmeli

G-VMBJT57ZE4