Somna vid barnens nattning och vakna till utvilad fredag. Slira runt med skurtrasa, rensa ur ena lillungens garderob, försöka hitta platsen till små udda-leksaksbitar. Öppna fönsterhasparna och släppa in friskluft i hemmet för vad som känns som första gången på en evighet. Låta finkuddarna vädras ute i friska marsvinden.

Medan pappan jobbar med badrumsprojektet som stått stilla i veckor. Bäbisen snusar i vagnen. Då tar jag mina ”tre stora” och firar fredag. Med den flärdfullaste av shoppingtur. Våra mått mätt.

Vi tar lill-coop först. Handlar mat och gotta inför helgen. Hinner träffa en rad ”kändisar” att utbyta några ord med. Alltid träffar man någon man känner.

Vidare till kupan, Röda korset, sedan. Finner den finaste boken för en tjugolapp. ”Vi är syskon”, heter den. Första berättelsen i denna bok har vi redan, den är så söt. Men resterande elva, har vi aldrig läst. Ser fram emot det.

Sen tjavar vi till blomsterbutiken, som ligger alldeles intill. Där älskar vi också att vara. Finns så förskräckligt mycket fint där ju. Idag blev det ännu ett fång av sånt som står i sisådär tre veckor. Mycket för lilla pengen då!

En fröpåse råkade också hänga med…. malva, en sån tacksam liten blomma att direktså och njuta utav ända, ända till frosten nyper.

Till sist kikade vi in på den andra favvisloppisen. Träffar söta damen som fullkomligen jublar när vi kommer in genom dörren. ”Men HEJ! åÅåå, vad roooligt att se barna!”, utbrister hon. Bättre välkomnande än så? Nej det kunde vi inte få. Lilla loppisen fylls sannerligen med liv och ungarna är lika loppistokiga som sin mor. Hittar någon liten grej var. Själv fann en söt skål. Och en liten påskkyckling att ge till någon vi tycker om. Vi swishar och säger tack och hejdå.

Sen slirade vi hemåt igen. Fy tusan vad jag älskar att bo i vår lilla by.

Den skäggige kutade iväg på fredagsfys, innan jag fick min långpromenad med båda armarna svängandes. Årets första grillmiddag blev det sedan. Väldigt gott! Ja barnen fick önska grill och valde falukorv på tvären i alla fall. Varför bryta ett vinnande koncept, menade dom.. medan vi päronen åt en god köttbit från våra norrländska bönder, förstås.
Nu väntar helgen på både er och oss. Vi önskar varandra en god sådan, eller hur?

Ta en dag i taget och fylla dagarna med liv. Det är vår plan. Ta hand om er så hörs vi snart igen!
Emmeli

G-VMBJT57ZE4