Idag har vi fått revansch mot gårdagens ilande och bara tagit dagen som den kommit, mor och hela klanen barn.

Pysslat om småttingar utefter allas behov.. hoppas att sjukstugan släppt sitt grepp för denna gång. Har stuvat om blomsterodlingen här uppe på övervåningen, lagt vaxdukar mot golvet och försökt maka plats åt så mycket grönt det går. Lite får leva kvar i odlingsrummet.. men jag har absolut en fight med Herr Husmus. Det brukar om våren komma in en husmus eller två.. men till skillnad från tidigare år, vägrar denna gå i fällorna… fann ju femtio (!!) stycken doftande astrar istället, ja. Nåväl. Njutit idag av att i godan ro påta på med alltsammans, vattna alla hemmets blommor, tomatplantor och alla hundratals småplant. När vi var ute i vinande vinden, tog jag loven genom trädgården.. raffsade lite här och kikade på vad som börjat spira där. Och! Det var otroligt härligt att känna på jorden i blomster- & köksträdgårdens bäddar.. ljuvlig! Mitt happyplace.

Det har pärlats pärlplattor och det bästa man kan tänka sig som pärlplatteälskare, är när mamman tar fram strykjärnet och stryker med ens när önskan är. Sörpla kaffe och stryka pärlplattor medan barnen mumsade bullfika och pärlade vidare. En god dag mitt i HemmaMammalivet.

Och vet ni, vad det är god tid för nu? Jo, att toppa dom små plantorna.

Åhåhå, det gör ju nästan ont i kroppen på mig.

Men. ”Toppa småplantorna, bara gör det!”, mumlar jag för mig själv. Vet ju, att dom där rangliga små liven, istället blir buskigare, skjuter fler skott och därmed ger fler blommor i sommar. Det, det vill man ju, eller hur?

Några utav sorterna toppar jag. Såsom rosenskära och dahlia. Samt zinnia, som ni ser här;

Knipsar av, precis ovanför första eller andra bladparet. Såhär;

Knips!

En del toppar jag. Medan vissa får sköta sig själv.

Några som också är hejdlöst tacksamma att toppa, är luktärterna. Då knipsar jag ett par tre bladpar upp i sånt fall. Sätt då om du vill avklippta skotten i ett glas, låt bilda nya rötter och gläds åt än fler plantor att plantera ut när värmen är här.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4