Enkelt, mysigt, gott.. och så vidare. Pinnbröd, vilken hit det var att göra med barnen! Bara att tälja ordning grillpinnen är ju ett äventyr. Grilla själv likaså! Juniflickan ser fasligt skeptisk ut innan hon smakat.. men sen var det ju ”drömmen! med mycket smör på!”.

Kanske vill ni också prova tillsammans med era små? Vi skickar er det enkla, enkla receptet, i fall att!

Pinnbröd!

Lagom till ungefär åtta pinnar.

Ni behöver:

4 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

1 3/4 dl vatten

Gör såhär:

Blanda ihop dom torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan vattnet och knåda förhand ihop degen.

Forma sedan degen till åtta lagomtjocka längder och rulla dom runt grillpinnen. Snurra, snurra, grilla, grilla över glöden… eller elden, om man nu inte har ro att vänta till glöd blivit, men då får man räkna med lite bränd skorpa också. Pinnbrödet är färdiggräddat när man kan lossa det från pinnen.

Äts med fördel tillsammans med Norrmejeriers normalsaltade Norrgott. Vi provade också att linda in en grillkorv i pinnbröd och sedan grilla alltihopet. Också en hit!

Önskar er mysiga utflykter! För ni vet väl att utflykt blir det bara man tar sig ut genom dörren.. vi gör många, många ”Petton & Findus-äventyr”, bakom knuten liksom..

Emmeli

G-VMBJT57ZE4