Han förklarar det så bra, Lill-Olof. Känslan just, just nu.

Trötthet.

Så blir det, när vi jobbat på (jobbar på) i ivrig fart, på många älskade fronter… och på toppen ”umgås med ljuset” om juninatten.

Jag är hopplös. Jag gör ju såhär vaarje år. ”Du är farlig på att vara uppe på natten”, säger mor. Och hon har så rätt. Som fyrbarnssmåttingmorsa är det faktiskt lite smart att lägga lite krut på nattsömnen…

Men strunt i det nu, jag ska sova. Titta vad fiint det är på trappen, istället! Jag är helt kär i mina tagetes. Såna ska jag ha livet ut, känner jag nu!

Vimmelkantigt trött. Och så rörd.

I morse var vi på skolavslutning i kyrkan. Det var prick så magiskt som jag föreställt mig. Det var kanske än mer fantastiskt allting, nu när vi varit i pandemi och skolavslutningar uteblivit på detta vis?

Det var så vackert. Barnen sjöng så himla fint. Och nu har vi en liten pojke som susat igenom första klass. Är så stolt över honom att jag får ont i kroppen.

Ett långt sommarlov väntar oss nu.. pappan jobbar på kontoret lite till, men ansluter ganska så snart. Blir pirrig i magen av bara tanken.

Tillsammans-sommarlov.

Sommaren är invigd på bron också. I vanlig ordning söker katterna upp bästplatserna, ser ni?

En utav barnens önskningar inför sommarlovet, är många spela-kort-stunder där ute. Ljuv önskning.

Jag kände tidigare i veckan ett litet stresspåslag. ”Har inte hunnit sommarstäda hemmet, bara börjat. Har inte hunnit få ut planten i bäddarna. Har inte hunnit plantera tomaterna. Har inte hunnit så färdigt… osv”.

Sen tänkte jag annorlunda.

Det där ordnar sig. Tar en sak i taget. Prioriterar. Väljer. Väljer bort. Tänk, att jag ska få spendera ännu en hel sommar tillsammans med alla barnen, första sommaren med fyra små barn. Det, dom, är mitt fokus.

Vi ska göra oss ett så gott sommarlov vi bara kan.

Lillminstings första sommar… som vi ska mysa. Nära, nära.

Okej vackra juninatten.. du är alldeles för vacker.. men nu ska jag krypa ner bland en hel hop med snusande små. Bara ett sista andetag i syrénen.

Tänk, att det är sommarlov nu…

Emmeli

G-VMBJT57ZE4