Seg och chokladig, med knaprigt, kolagott kokostäcke. Nämen det här var en sann höjdare, enades vi om kring fikabordet!
Vill ni ha receptet?
Ja, jag tänkte väl det! Här kommer det!
Chokladig Toscakaka!
till chokladbotten behöver du:
- 200 g smör
- 5 dl strösocker
- 2 krm salt
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 4 ägg
Kokostosca
- 75 g smör
- 1 dl ljus sirap
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 200 g riven kokos
Gör chokladbotten såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader!
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm,
- Skjutsa in i ugnen, cirka 20 minuter (under tiden kakan gräddas gör du nu kokostosca!)
Gör Kokostosca såhär:
- Smält smöret i en kastrull
- Tillsätt sirap, strösocker och vispgrädde och låt koka upp.
- Sänk sedan värmen, strössla i kokosen och låt alltsammans sjuda på svag värme i cirkus 5-7 minuter
- När kakan börjar vara färdiggräddad tar du ut långpannan och breder på kokostoscan.
- Grädda nu ytterligare en liten stund tills hela kakan fått härlig färg, ni ser på bilderna.. jag lät min kaka gå cirka 15 minuter med toscan på, men det här beror på ugnen du använder. Håll lite koll så alltsammans fått en gyllenbrun färg.
- Ta ut och låt kakan svalna innan du skär den i önskad storlek på rutorna. Akta dig sedan! Den är så god så man nästan kolavippar!
Senaste kommentarer