Å, det var årets Höstlovsvecka, det där! .. skrev jag igår måndag,.. men sen kom jag inte längre..

Livet fylldes med ena lillungen som ville skriva ett brev till sin vän och ha hjälp med stavningen för det. En annan lillunge ville ha bilder att göra ett eget album utav. Den tredje önskade hjälp med första gången-byggande av fyra pussel. Och den fjärde darlingen klättrade på precis ALLT. Det där är det dyrbaraste jag vet, att jag får vara med om precis allt det där.

När kvällen sedan kom och skrivtid fanns till fortsättningen av det här inlägget…. då kom gäsparna på rad och tillsammans med barnen, somnade mor. Jag var så trött igår, kände mig alldeles vimmelkantig och fransig i kanten… sa åt mig själv på skarpen att ”leva som du lär, Emmeli!”. Klappade mig själv ömt och bäddade ner mig med barnen, tidigt.

Idag är en ny dag. Så gott! En helt annat känsla och energi. Dagen har ni fått följa i stories.. en vanlig dag bara, men ni är många som tycker om att bara följa det vardagliga hemmamammalivet.

Men okej hörreni, nu samlar vi ihop höstlovsveckan i små glimtar, tycker jag. Om ni visste vad ni gör mig glad med era ”ååh var är drömgårdsrapporten??”, ”ingen blogg idag?”, ”när kommer måndagsinlägget?”… nuuu, kommer det!

Lov-veckan fylldes med;

Vi tog en lugn lovstart. Skön känsla att veta att pärlbandet av tillsammansdagar väntade oss. Friskluft och häng hos hästarna. Slumrande i ullsäcken för Lillminsting.

Inser nu att ni i dagens lilla ”följa med” i stories på instagram, inte fick följa med till hästarna. Men hästbestyr, det är det, i olika grad, varje varje dag förstås.. snart snart har vi haft hästar i tre år och nu börjar vi faktiskt känna att vi har något slags ”rull” på det hela. Här hjälpte alla tre storasyskonen pappan med fodrandet.

Jag fyllde frysen med nytt mammabröd.

Vi njöt av utelunch i novembersol.

Vi gjorde marängspöken och drog iväg på mysigaste, jag menar LÄSKIGASTE halloweenpartyt, hos bästa Sväggan och gänget.

Långa frullar. Är vi fler som gillar messmör här, förresten?? Jag ÄLSKAR det.

Vi målade och pysslade, spelade spel och klistrade i album…

Och här är veckans roligaste bild. Ett stycke HÖGT ÄLSKAD ändock smågalen, jag-vill-ju-göra-allting-själv-juuu-make, som stod och kikade ut på bergvärmeborrandet..han försökte hela tiden få vara meed, haha! Men behövdes helt enkelt inte då dom 220 metrarna ner i marken borrandes, det skötte borrningsgänget med bravur..och ja Brandispappa var den där glo-typen under veckan också, susade i väg på larm härsan tvärsan.. ibland känns det som om vi är med i dolda kameran och att det går larm just när det passar som sämst.

Tankade kraft i ett virrvarr av löpning och tabata. En powernap på broräcket…

Och så blev det torsdag, ÄNTLIGEN. Och Moster M kom på besök och skulle minsann bo hos oss hela helgen. Festligt!!

Och nu var det sedan min tur att stå och glo ut genom fönstret… för nu kämpade Pelle-traktor, den skäggige, svärfar och svåger med att få in den tunga, tunga bergvärmepumpen. Men, ”deet var inga problem”, sa gänget. Lättnad, att ha det där åbäket på plats. Och ännu en steg närmare vettigt värmesystem. Hurra!

Vi träffade storfamiljen hemma hos Mor och Far. PappaMorfar grillade korv i långa rader och MammaMormor bjöd på godaste brakfikat.

Fredagsmyset. Med chokladglass, godisremmar och monopol. Höstlovet i sitt esse!

Så blev det lördag och storfamiljen samlades här i gamla gården för Den Stora Allhelgonmiddagen. Syster M och Svåggen styrde paltmakeriet i köket som två proffs.

Syrran och Juni spelade fyra i rad under tiden det grejades med allt möjligt. Rikedomskänslan där och då när hemmet fylldes på och vi plötsligt var 23 personer här hemma. Bästa jag vet!

Och det här mina vänner. Det ÄR det godaste man kan äta, alla kategorier. Palt på Mormor-Syrena-vis. Redigt med smör och lingonsylt till. Och iskall mjölk. Fy tusan, så gott det var!!

Myllret av människor i varje rum. Bästa jag vet!

Till efterrätt hade jag gjorde mandelflarn och kokat hallonsylt med äkta vanilj i att ha till vaniljglassen.. så enkel och god efterrätt. Förresten, mandelflarnen.. som jag hade gjort till morgonen samma dag, samtidigt som jag for runt i hemmet och städade och grejade.. det var INTE en hit. Enkel kaka att göra, visst.. men tror jag brände tre plåtar totalt.. det där var visst en sitta-och-titta-på-ugnen-kaka.. färdig på några få minuter. Så så god!

Söndagen gick i sakta mak. Hejdåkramar. Ljusen brann för våra älskade som vandrat före. Och ljusen brann också, för LIV.

Tacksam för en alltigenom så fin och rik höstlovsvecka tillsammans. <3

….

Nu är nya veckan igång!

Önskeplaner för vecka 45

-Omfamna varje novemberdag! Det här är tiden att vara lite extra snäll mot sig själv och pyssla om lite extra. Till exempel, som jag sagt tidigare, nu är jag björnhonan som går i ide.. behöver så mycket mer sömn nu än andra halvan av året.

-Gå på bibblan med barnen!

-Förbereda julkampanjer! .. det ska bli roligt. Lite lurigt också.. ni får väl se hur jag lyckas, lite längre fram!

-Åka iväg på ännu en shoppa gamla radiatorer-sväng! (Säger det igen, har du några gamla radiatorer du vill bli av med? Säg till!!)

-Fira farsdag!

Det känns som en god vecka och jag hoppas att du fått en god veckostart och en fortsatt härligt novembervecka. Ta hand om er. Allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4