(Inlägget är ett betalt samarbete med Impecta Fröhandel)

Psst!


Inte meningen att störa dig i adventsdonandet. Men vet du! Idag släpper Impecta sina (strax över 100!) frönyheter för 2023 och jag som redan har fått tjuvkika lite, kan lova er att ni inte kommer bli besvikna.

HÄR kommer ni till frönyheterna!Idag har vi tio kallgrader här i norr och jag tänder fotogenlampor och ljus i massor. Decembersolen smyger och nog kan man bli lycklig för mindre! Jag kikar på frönyheterna medan.. jag också njuter av trädgårdens vintervila. Vilan, som är så god för både trädgård och människa, eller hur?

Mitt i allt det frusna, är det så gott att bara få smådrömma sig bort till det nya odlingsåret som väntar längre fram. Bland nyheterna finns bland annat denna, Plymörten, som jag är så otroligt nyfiken på. När man som jag tycker om att göra buketter i massor, så tycker jag oftast att jag ”stuper” vid för lite ”grönt fyll”.. tror att den här kommer bli fantastisk då, finns i flera färger. Se HÄR!

Jag har förstås ingen klar 2023-odlingsplan ännu, men jag tänker..

-att Odlingsåret 2023, ska få fokus på mer ätbart. Vi ska ge oss på rödbetor, bland annat. Och nya sorter på tomater i vårt lilla Pettson-växthus. Det finns det också så spännande sorter av bland frönyheterna.

Och direktsådd! Ja direktsådd ska det bli. Enkelt och härligt, precis hela vägen från frö till skörd.

”Mer ätbart. Mer direktsådd. Enkel försådd”.

Det blir mina ledord för odlingsåret 2023. Tänker förså enkla, tåliga snittblomman zinnia, i ljust vaniljgult. Direktså atlasbomma. Och peta ner rödbetsfrön direkt i varmvårens mjuka jord, tillsammans med barnen.

Samtliga fröer i detta inlägg, är just från Årets Frönyheter.

Blir alldeles lycklig i hela mig bara jag tänker på det!


Årets frönyheter hos Impecta är en ljuvlig blandning av ”blomsteryra, grönsaksfest och odling för bin, humlor och fjärilar”. En samling fröer till för både skönhet, nytta och smak.

Spana in nyheterna som släpps idag den 7/12, vetja! Följ länken HÄR bara!

Botanisera, och unna dig en tidig julklapp kanske? Med några fröer du bara inte vill missa till din kommande odlingssäsong.. <3

Må så gott!

Emmeli
G-VMBJT57ZE4