Det är fredag.

Det blåser sån storm att det bara knakar i gammhusets väggar.

I köket har en pärlhyacint trulats ner i en liten lerkruka jag fann i det där skåpet ovanför pysselskåpet, som är ett utav husets rörigaste. Men krukor i massor, det finns det där i. Samt söta små fat att ha under krukorna.

Vårvintersolen är mer än njutbar.

Under långpromenaden på skoterleden med bäbis i vagnen, känner jag hur otroligt starkt den strålar mot den isvita snön.

Jag tar turen förbi Röda Korset. Finner ÄNTLIGEN en ny tvättkorg. Som jag letat så efter. Swishar slanten till söta damen i kassan. Njuter av att kunna säga ”jag hämtar korgen när jag hämtar skolbarnen från skolan, för då har jag bilen”. Att leva i denna lilla by. Att få kalla den för hemma. Mer än fint, tycker jag.

Tjavar vidare.

Förbi byaskolan. Vet att barnen har uterast denna tid. Njuter av att kunna. Gå förbi. Mitt i dagen. Få krama om mina storbarn och sedan tjava vidare. Hemåt. Till FredagsHemmaPappan och StoraLillebroren. Lillminsting? Han, är inte i närheten av färdigsoven där i vagnen… utan slumrar vidare. I ett par timmar till.

I köksfönstersmygen. Ligger senaste stickealstret från Farmor. En helt ljuvlig ”Vårtröja till Olof”. Kära hjärtanes. Vilken lyx.

Ja.. lyx. Det kan man verkligen säga. Om hela alltet.

För fy farao. Vad världen känns eländig och precis motsatsen till lyxen som i värme, lugn, ro, trygghet, glädje över en solig fredag mitt i februari…

Jag swishar ännu en slant.

Och känner mig så evinnerligt tacksam. Känner också min tro och mitt hopp.

Och tacksamheten, över att få samla flocken för helg. I vårt av stormen-knakande gammhus. Bland ljuvt doftande pärlhyacint i Vårvinterljus.

Önskar er och oss en god helg av det slag du/ni/vi bäst behöver. Ta hand om er! <3


Emmeli

G-VMBJT57ZE4