Det är måååndag! … började jag skriva, sen fylldes livet med allt annat än skrivtid och plötsligt blev det tisdag. Men nuuu river vi av veckans Drömgårdsrapport!

Första veckan i augusti, .. ska vi kika på några glimtar från allt vad vi hade för oss?


Veckan började med ösregn. Och jag var ute i ottan och plockade blommor. Som sedan blev till födelsedagsbukett till fin vän.

Med många regntimmar, blev det allt möjligt gjort inne istället. Som att grundligt rensa och organisera barnens ”Pysselskåp” som totalt havererat i ordning sista tiden.

Mellan skurarna var det gott att kuta sig svettig i den varma augustiluften. Mysigt att komma hem och mötas av kramgo lillvän som serverar mamman vattenflaskan.

Sommarlovsungar! Lek och stoj dagarna i ända. Storebror är inne i ett bageristim och bakar och bakar. Här blev syskonen, eller jag menar piraterna, bjudna på nybakt kladdkaka. Syrranpiraten fick vara först ut på provsmak.

En annan dag var vi på utflyktsdag med Familjen B. Drog på en drös loppisar och andrahands-ställen. Avslutade med ett stopp vid Ytterlännäs gamla kyrka, där man även kan sommarfika.

Otroooligt prisvärt och sanslöst gott. M sneglade på det Fru B läste på telefonen om den gamla kyrkan…

.. den är nämligen från 1200-talet och helt, helt makalöst vacker! Senast jag var där, var ”på den tiden”, innan barnen, när somrarna fylldes av spelningar runtom i kyrkorna.. sång, piano och fiol.. antingen i duo med syrran eller duo med maken. Kan bli så längtig efter att spela tillsammans, ”på riktigt” ibland.. inte bara på barnens dop eller hemma i vår sal.. fast det är inte fy skam det heller. Inte alls. Och var sak har sin tid! Vem vet, snart kanske vi är ute och musicerar tillsammans igen.

Utflyktsdagen avslutades hemma hos oss med middag och myshäng till sena natten. Somnade med känslan av att vara så rik, på liv och hjärtevänner. Förresten! -Vaniljglass, nykokt hallonsylt och krossade bondkakor .. en så enkel men sensommargod efterrätt!

Dagen efter. Startade med regn och i syn här, ett stycke tiger på språng och en bil med släp redo att åka till Auktionsverket, där vi dagen innan fyndat ett skåp. Eller ja, ett halvt skåp. Ett halvts drömskåp. Ska berätta mer om det en annan dag.. jag behöver er hjälp. Igen.

En annan väderskovig stund tog jag barnen ner på byn med all pant. ”Pantjobba” är en favorit sedan länge. Ni vet, hjälpa till med panten, få slanten sedan att handla det man vill. Det räknas och funderas, läggs tillbaka, väljs om och till sist kommer småungarna ut från affären. Den enen har köpt upp för precis varendaste korvöre, någon annan har sparat hela slanten, den tredje har köpt upp en del av slanten och sparar en del. Den fjärde? Han blev helt utan slant och var lika glad för det.

Älskade barn, häftigaste jag vet, att få hänga med er.

Lugna, långa sommarlovsmorgnar. Fy farao så mysigt. Och fy farao så gulligt, med två brorsor som sover tätt, tätt ihop. Samsovande är livet, tycker vi här hemma.

.. att få solig och varm torsdag och dra till lillsjön för att bada. Det är också livet!

…. och som trött mor, få avsluta dagen med långa stunder ute bland blommor och grönt när barnen somnat och kvällslugnet lagt sig. Så trivsamt. Trots att vissa bäddar dignar av småsniglar.

Vi har också varit i skogen och börjat bunkrandet inför vintern. Och det här, det är bland det bästa, bästa jag vet; att plocka skogshallon. Blir aldrig less. Jag skulle kunna plocka i många, många timmar på rad och än om barnen är duktiga att vara med och hjälpa till på var sina vis, så blir dom less före mor.. så vi tar det i etapper.. några liter åt gången.

Så blev det lördag och vi fick en helt underbar dag hos mina föräldrar. Kan ej säga nog hur tacksam jag är över att vi hamnade här, på vår lilla gård, som både ligger nära den skäggiges och mina föräldrar. Att kunna ses, hur lätt som helst, när som helst. Det är värt allt och lite till. För att inte tala om den trygghet det medför.. vi ber sällan om barnvakt, men behöver vi ha hjälp med barnen, så vet vi att hjälpen finns. Det är lyx.

Lördagsnattningen..

Veckans sista dag, fylldes med fotboll nere på byn. Pappan grillade hamburgare i kiosken, mamman försökte klona sig och vara på två planer samtidigt medan Storebror och Storasyster spelade matcher hittan dittan. Småbrorsorna? Dom rantade med.

Direkt vi kom hem, tog vi en blombukett och tjavade iväg. Vi var bortbjudna ner till Sörgården förstår ni. Ja, ni vet.. vi bor ju i vad vi kallar Bullerbyn, med tre gårdar i fil. Har turen att ha fått helt underbara grannar. Och nu delade vi eftermiddagen tillsammans. Med något som får mitt tandvatten att rinna nu när jag tittar tillbaka på bilderna… kolbullar, med lingonsylt. Gofika och umgänge.

På toppen av veckan, en stund ute i köksträdgården. Gallrade ur det där rotsakslandet jag inte trodde det skulle komma något som helst ur… men se, några små rödbetor gallrades, kokades och rullades i lättsaltat smör. Gissa om det var gott?

Tack livet för så fina augustidagar.


Vi tillsammans-sommarlovar ännu, men snart, snart smyger vardagen igång så smått… och visst skaver det lite, det är förskräckligt mysigt med dessa alla tillsammans, prick hela tiden-dagar.. men vi älskar vår vardag också.. så det blir fint, det med. Men först nu några dagar till att bara njuta av tillsammanstid. Tror det blir drag i den här veckan som kommer… eller jag vet att det blir det, ”måndag blev tisdag” i ett nafs, av anledning. Vi åker med och njuter allt vi kan. <3Psst! Ni kaan väl hålla en tumme (eller många), knäppa några händer och så, ni vet… vi önskar, så, så såå att det ska bli höväder nu så vi kan få in mat till våra älskade djur…. det är för ”spännande” nu, för min smak. Och en ganska så stor ”Pricken över i”, som fattas oss hittills denna sommar….

Ha nu en så god augustivecka ni bara kan ha. Ta hand om er, allt ni kan! Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4