Fick feeling…

Fräste på en finhackad gul lök, tillsammans med två-tre slantade morötter och en rejäl bit tärnad rotselleri. Slog sedan på lite vatten, ett paket krossade tomater, en redig skvätt grädde och klickade i några matskedar creme fraishe.. hivade i två fiskbuljongtärningar också. Lät alltsammans puttra ihop, saltade, pepprade och skvätte i vitvinsvinäger efter tycke och smak. Kvartade sedan några skalade potatisar och tärnade ett block torsk. I med det bara! När grytan började närma sig färdigkokt, toppade jag med ett par nävar nyskalade räkor. Och dill, förstås!

Serverade med en klick creme fraishe på toppen, till gott bröd och gott att dricka.

”Det här var den godaste fiskgryta jag ätit!”, sa den skäggige.

Som det kan gå, när man får feeling, ni vet. Plötsligt är där en Drömgod Fiskgryta!Emmeli

G-VMBJT57ZE4