Det är decemberfredag.

Utanför fönstret är världen vit.. ja hela alltet ser ut som en dimma av den vitaste mjölk. Inombords känner jag bara ”åhåh, ÄNTLIGEN!”, för var dag denna vecka har jag snabbt (om man nu kan kalla det snabbt, efter flera veckor krasslig) blivit kryare och kryare. Vilken underbar känsla. Att ha ork igen.

Jag försöker sjåa i lite smyg i köket just nu, sådär så att barnen inte ska börja undra vad jag håller på med.. och varför.. ännu har det lyckats. Lillminsting som stått och vispat och grejat, han undrar liksom inte varför utan är bara glad att få vara med. Lillvännen.

Nu väntar en eftermiddag av fuffens, förstår ni. Ett litet äventyr som vi vet att småungarna kommer att uppskatta så. Nissen som bor här hemma, Ragnar, har halvt beordrat oss att öppna tredje adventspaketet redan nu. Tilllsammans-påhitt väntar alltså.

Jag ville mest bara kika in, säga hej och visa er vad jag hängt upp här i gammköket, för första gången. Tidigare i höstas, ramlade jag nämligen över något jag bara inte kunde låta bli att köpa. På andrahandsmarknaden, förstås. Och för en så lagom slant, sådär strax över hundralappen.

Titta här;

Vilken julebonad, va!

Ett fynd, för hela livets jular! Den här kommer att få hänga med, år ut och år in. Det är drömmen! Visst är den vacker!? Tänk vilket handarbete. På det vackraste av linne. Den sätter julkänslan på topp här i köket nu!

Önskar er alla en god, god tredje adventshelg! Jag tror minsann att vi kommer höras redan imorn igen, känner det liksom på mig!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4