Det är bara tre dagar kvar till julafton och dessa dagar är ju bara för ofantligt trevliga. Vi donar på med så mycket mys, pyssel och bakning mellan ompysslande av djur, sparkturer och vilor på sofflocket.
Vi jobbar för ett litet gottebord, ni vet. Tre små hemkokta karamellsorter får vara lagom i år. Enkla allihopa. Den första har vi gjort.
Tant Sagas Möra chokladkarameller. Ljuvliga, alltid. Receptet finner ni HÄR.
Mammans karamellönskan sedan, att sno ihop den där sagolikt goda kolafudgen med vanilj och havssalt som vi provade förra året och liksom fick goda dåndimpen utav.
Kolafudge med vanilj och havssalt. Receptet finner ni HÄR.
Och barnens högsta önskan, är att vi ska göra ”Grannfruns busenkla Julebräck!”. Åhåh, den är så otroligt god!
Receptet finner ni HÄR. … ni får dessutom ett bonusrecept om ni följer den länken <–, ”Astrids mandelbröd” finns på samma inlägg som julebräcken, nämligen. Två sorter som är otroligt enkla och lika goda!. Tips tips tips!
…
Så himla mysigt att kunna smyga förbi lilla skåpet där i Salskammaren… och norpa en liten julekaramell.
Önskar er en god dan före dan före dan före dopparedan-afton! Sa jag rätt nu? <3
Emeli, har följt dig sen du hade Sixten i magen. Det är en sån glädje att följa dig och ha sett erat liv dessa år. Egentligen ville jag bara skriva att vi kommer göra båda chokladkarameller och kolafudge du tipsar om idag, blev så inspirerad! Tack! God jul till er ❄️❤️
Jag blir så enormt, enormt glad för dina ord! WOW, att du följt oss så länge, blir helt rörd!! Önskar er ett dunderhärligt 2024!