Jo, jo..

Nu hade jag vad som kändes som en evighet, glott på det där julgodis-receptet som stått på mjölkpaketet ett tag nu, och tänkt ”den DÄR karamellen vill jag prova!”,

..och häromdagen, när jag egentligen, OM jag nu varit vuxenpräktig, borde ha börjat med middagen istället..så sket jag fullständigt i det där präktiga, och gick på känslan. Här skulle kokas kolafudge, först! Och himmel! Vilken drömgod en! Snabbt gjord också, så nog blev det middag i lagom tid i alla fall, lugn ba lugn.

Receptet fann jag som sagt på mjölkpaketet (Norrmejeriers såklart) men var förstås tvungen att göra en liten egen tvist. Jag bara vet att ni vill ha receptet, för det här kanske blir julens höjdarnykomling på gottebordet!

Kolafudge, med vanilj och havssalt!

Rör ihop 3 dl norrmejeriers vispgrädde, 2,5 dl strösocker, 0,5 tsk vaniljpulver (ja ni vet, den där lilla burken med rött lock, som bara bara innehåller vaniljpulver) samt 1 dl ljus sirap i en kastrull med tjock botten.

Låt alltsammans koka upp till 120 grader. Ha termometer, det är så lättsamt och blir så himla bra då tycker jag. Rör då och då bara, du behöver inte alls stå och röra hela tiden.

Ta sedan bort kastrullen från spisen och hiva ner 50 gram vit choklad, 50 gram smör och 0,5 tsk havssalt. Rör och rör till allt är smält och du har en jämn smet.

Häll smeten i en lämplig form, cirka 20 x 30 centimeter. Strössla över lite flingsalt på toppen! Ställ sedan svalt, i minst en timme innan servering. Jag ställde min form ut på bron, det är mitt bästa kylskåp nu; ute! Snöigt och kallgrader, kolafudgen stelnade i ett hujj.. och sen väntade provsmakandet. Ohh..

Enkelt, roligt och vansinnigt gott. Dessutom, så himla mysigt gå bort-gåva i juletid, tycker jag!

Prova vetja, tror inte ni kommer ångra er!

Vi hörs snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4