I det renoveringsstökiga gamm-köket,

..med snoriga näsor, håliga strumpor, mellis och pyssel huller om buller. Mitt ibland, ett gäng ivriga pysselsjälar. Påskpåteri har pågått här hemma senaste dagarna. Ytterst kompatibelt med blyertsgrått surväder och småungar som varit krassliga.

Blåsa och måla ägg är lika trevligt varje år.

Lilla virvelvinden vaknade till sist från sin långlur i vagnen och högg in på pysslet på direkten.

Så, där har vi det; årets påskris.

Några kvistar vide och glada ägg. Och ser ni, vad mer?

.. jo, små söta duniga fjädrar. Från våra hönor, förstås. Plockade under vintern, när hönsen ruggat.. och släppt fjädrar. Jag har samlat dom, tagit in och tvättat dom och sedan tvinnat en tunn ståltråd kring, för att sedan kunna fästa i riset.

En sån där grej jag fantiserat om, med att ha egna höns. Steka pannkakor på egna ägg. Har naturligt tappade fjädrar i påskriset. I vår ser jag fram emot att släppa gänget fria ute på gården.. vilken dröm också, att uppleva livet med små kycklingar…

Ännu mera pyssel. Och ett stycke nybakt påsk-kaka. Barnens absoluta favorit. Den gör vi alltid av alla äggen som vi blåst ur.

Drömmer om påskhelg. Brofika ute i solen, med flocken samlad… en utav mina högsta påskdrömmar.

Receptet på denna solgula påsk-kaka.. och tre långpannefavoriter till, det finner ni om ni klickar er vidare HÄR.

Påskpåteri, alltså.

Önskar er alla en god, god påskhelg!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4