Åh.
Jag vet inte var jag ska börja, riktigt. Livets första fest på vår älskade Gård. Och kvällen blev så himla, himla lyckad. Sådär som vi bara kunde drömma om, fastän ännu bättre.
Följ med på festen en sväng, vettja!
I köket var det dukat vid två slagbord. Ett för kidsen och ett för vuxna och så ytterligare ett bord i salen.
Mannen letade stolar ute i Gårdshuset och fann en hel drös. Bland annat den här, vitmålade med rosigt tyg. Jag kolade lite. Hur fin, liksom?
Barnbordet.
Tallrikshögen. Och köksbänken där all mat skulle stå. Vissa komponeneter förklarade på små lappar som satt fast i änglavingar.
Fix inför välkomstskål och mingel.
När gästarna kom stod snacksen på lillbordet ute på den provisoriska bron och fläderbålen stod iskall och slevades ur stora paltkitteln.
Familjen strömmade in, bil efter bil. Min stora familj, Morbror och moster och så Svärisarna och Liten, som kom gåendes längs lillvägen. Liten hade hängt hos Farfars under hela dagen istället för att festfixa. Win-win. Han fick leka och Jag och mannen hade ju gasen i botten med fix, hela dagen.
Lillis och Storan. Tack Storan för att du svarat på alla mina femtielva frågesamtal senaste dagarna. Och tack för världsgod flädersaft till bålen!! Välkomstskål och mingel ute i sommaren. Helt otroligt vilket väder Sommarfesten prickade in! Så det skålades, välkomnades, lektes och öppnades paket. Någon liten fick flera stycken… Bland annat dessa sköningar utav moster. Inte klokt så söta!
Det där är en rätt talande bild. Full fart!
Så blev det Varsågoda!
..och i köket var där uppdukat med potatissallad, Svensk, färsk, helgrillad fläskfilé. Tsatziki och örtsås. Ugnsgratinerade rödbetor att ha fetaostkräm till. Sallad, grillade majskolvar och champinjoner. Ljuvliga frallor (såna som min mamma brukar baka till storkalasen här i familjen! Fast denna gång var det Syrran som bakat och dom var såå, så goda!<3) och ostar och dryck av alla de slag.
Vi åt och åt och åt.
Alla åt. Morbror S såg till att Torehunden också fick sig en köttabit.
Så, eftersom vi inte har någon diskmaskin, drog vi över med en del av disken till Svärisarna.
Kära nån vad jag skrattade när mannen rullade över med disken, taikons alltså…. Sorry Svärisarna, det är inte bara roligt att bo nära sonen och sonahustrun….. disken kommer inpå, liksom…
Sen blev det tårta. Och vilken tårta! Jag hade aldrig gjort den men den var verkligen så himla god. Den ska ni få receptet på! Barnen fick göra egna glasstrutar med strössel på. Det vart succé och jag kände mig som en riktig mysmoster som fick ställa fram det där goda till mina älskade syskonbarn.
Och kvällen blev natt och vi satt i salen och bara hade det gott. Barnen sprang in och ut och lekte och lekte. Liten somnade i vagnen (tack Lillis och Lillsvågge för barnasövandet!). Det var en helt magisk kväll. Jag är helt mållös.
Ett så tacksamt värdpar!
Vi kramades hejdå, och jag och mannen satte oss en stund ute på trappan och bara njöt av känslan efter en helt underbar kväll, innan vi drog igång städ- disk (jo, vi drog faktiskt inte med allt till Svärisarna!) och plockaordningrace. Så några timmar senare la vi oss på kudden i ett skinande rent hem och vaknar idag till söndag med regnet som smattrar mot rutan och liksom ber oss om att ta en lugn dag. We will….
TACK familjen för en kväll vi sent kommer att glömma! Vilken fest!
Oj vad härligt! Vilket kalas, tur ni hade med vädret med.
Här nere öste regnet ner igår… och idag!
Vi tände till med brasan igår kväll, mysigt men det kändes liiiite fel såhär i juli.
//MAddo
ja det blev verkligen så lyckat. Väldigt, vördigt roligt! 😀
Ja kära nån, sedan i lördags har här vräkts ner också… detta sommarväder alltså 😉
Så mysigt med brasa!! Jag hoppas att vi ska kunna elda i våran kakelugn.. vi har inte provtryckt den ännu..
Hoppas ni har en mysig måndag, med uppehåll i alla fall!!
Vilket härligt kalas. Blev nyfiken på rödbetorna hur har ni tillagat dom? Kram Kram
😀
Rödbetorna skalade jag, klyftade och la i en ugnsform. Ringlade på olja och saltade och pepprade. In i ugnen på 225 grader till önskad konsistens. Lite kärna är ju gott!
Så rörde jag bara ihop crème fraishe, salt, peppar och smulade i fetaost efter tycke och smak. Otroooligt gott tillsammans!
Kram!