Riktig Hemmamåndag idag med barnen.
Pärlande, pysslande, lekleradegande. Snölek och friskluftande. Sjuttioelva tillfällen för förnödenhetsintagande. Middaglagande med två minikockar, en som knäcker ägg som om det vore det enklaste på jorden och en älskar att hiva i vad som nu finns i decilitermåttet. Förberett ”som på tv”, som mannen sa… så tog M över det sista av middagsfixet och jag smet ut genom dörren för en alldeles ljuvlig långpromenad i dagens sista ljus. Helt fantastiskt skönt med ljuset som är hos oss tidigare och längre, dag för dag.
Ni ska få ett nytt recept av mig. Som jag blev inspirerad till att laga av Fia, kanske allra mest känd som PT-Fia (ni hittar henne HÄR). Jag följde nästan receptet. Min snarlika version kommer här nedan. Och som vanligt; smaka av, lägg till, hoppa över.. gör på ert vis, liksom! Men ni måste laga denna gryta. Hela familjen älskade den!
Kycklinggryta med fetaost och soltorkade tomater
(1 stor gryta)
Du behöver:
- Ris för ca 8 personer
- 1 kg kycklingfiléer (jag valde att ha kyckling, men vill du göra grytan vegetarisk kan du antingen skippa kycklingen eller byta ut mot exempelvis bönor)
- 1 zucchini
- 1 stor paprika
- 1 gul lök
- 1 pkt sugarsnaps
- 1 burk soltorkade tomater
- 2 paket fetaost
- 5 dl creme fraishe
- Några teskedar soltorkadetomater-kräm
- (eller också använder du, istället för vanlig crème fraîche; cremé fraiché med soltorkade tomater och fetaost i!)
- En skvätt grädde och vatten, efter konsistens-tycke!
- valfria kryddor, t.ex. salt, peppar, chili
- smör att steka i
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisningar på paketet.
- Värm smör i en gryta. Hacka löken och fräs den i smöret tills den blivit gyllene.
- Hacka kycklingen i mindre bitar och fräs tillsammans med löken.
- Häll på cremé fraichén och soltorkadetomater-krämen när kycklingen börjat bli vit på kanterna.
- Häll i en skvätt grädde + vatten, efter tycke!
- Klipp ner soltorkade tomater och smula ner fetaosten.
- Låt koka upp och puttra tills kycklingen är genomstekt.
- Smaksätt med valfria kryddor och hacka grönsakerna. Blanda i grönsakerna precis när grytan börjar bli klar så behåller dom sin spänst.
Det är ingen fara på taket om du inte har prick alla ingredienser hemma. Men fetaosten och dom soltorkade tomaterna är en fantastisk kombo, så hoppa helst inte över någon utav dom ingredienserna!
Servera grytan med ris och en god sallad.
Mums, mums, mums!
Ett nytt favoritrecept från mig till er!
Ha en skön kväll!
Åh så gott det lät! Måste testas här hemma!
Ja gör det!! 🙂
Vilket kalas recept!!!
Det vart dagens middag och MUMMA säger jag bara 😍
Super gott och mycket kvar till imorrn.
Tack för receptet 😀
Å vad roligt att du tyckte det!!
Såå nice när det finns goda rester till dagen efter också!
Vad hände med zucchinin? Nämns bara som ingrediens.
Hur ska den hanteras, rivas, skivas….? Kokas ihop med övrigt, när?
Den ingår i ”grönsaker”. Så hacka den, precis som paprikan och hiva i precis innan du tycker att grytan puttrat klart, så får grönsakerna en härlig spänst. 🙂 Lycka tilL!