Hej i valsöndagen!
Nu ska ni fått ett så himla enkelt och gott äppelkakerecept som vi provade häromdagen.
Receptet hittade jag hos duktiga Linda.
Tack och lov finns det en rejäl bit kvar så vi kan smaska på kakrester söndagen lång medan vinden viner och himlen är blyertsgrå! Förstås ska vi ta oss en tur till vallokalen nere på byn. Högtidligt, fint. Och förskräckligt viktigt!
Segmjuk Äppelkaka
Ingredienser:
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
150 g smält smör
Garnering:
2-4 stycken äpplen (beroende på storlek och hur mycket äpple man vill att kakan ska ha!)
kanel
florsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
4. Peta ner äppelskivorna i ett runt mönster på smeten
5. Pudra över kanel
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Pudra ev. över florsocker före servering.
Vaniljvisp:
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång
3 dl vispgrädde
- Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt.
- Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm.
Voilá!
-Segmjuk äppelkaka med vaniljvisp. Så, så gott!
Så himla härligt. Åh! Och din tröja, perfektion 💙
Själv sitter jag här, med vårat femte lilla mirakel. Endast 4 dygn gammal… Känslorna är överallt just nu hos den här mamman.
Fina du. Jag blir alldeles rörd. GRATTIS, så himmelens fantastiskt! Ta hand om er och ha den mysigaste måndagen..med känslor härs och tvärs, alla hör till!! KRAM <3
Tack för ett toppenrecept, tredje gången vi bakar denna på kort tid. Perfekt att äta även i skogen utan vaniljvisp och att frysa in. Jag tog massa pärlsocker på innan gräddning denna gången, det gjorde receptet ännu bättre 😊
Åh så himla roligt att ”höra”! 🙂