Todiloo!
Igår visade jag en bild på stories, i farten från när jag precis skulle säga ”nu är det maaat!” här hemma.
Och ni var så oerhört många som önskade receptet på denna smått småfuskigt lätta fiskgratäng. Såå, nu har jag försökt tänka vad jag gjorde och här kommer på-ett-ungefär-receptet!
En rysligt snabb, småfuskig och världsgod Fiskgratäng!
Du behöver:
600 gram torskfilé
En klick smör
Kräftost (ni vet en sån på burk, 330 gram)
En skvätt grädde
En dutt creme fraische
Riven ost (gärna prästost eller parmesan, en smakrik ost, mao!)
Dill
Salt och Peppar
Citron
Ej nödvändigt, men för att lyxa till gratängen; en burk kräftstjärtar
Gör så här:
- Lägg torsken i en smörad ugnsform, salta och peppra fisken. Skjutsa in i ugnen, i 200 grader, ca 7-10 minuter
- Under tiden fisken förgräddas snor du ihop den mumsiga såsen; Rör ihop kräftost, creme frasiche, grädde (och eventuellt ytterligare kräftstjärtar om du valt att ha det!). Salta, peppra och dra i en skvätt citron.
- Ta ut fisken och häll över såsen. Strössla den rivna osten och finhackad dill på toppen av allt.
- Låt gratängen gräddas, omkring 15 minuter till, tills fisken ha en innertemp på 48 grader… (ni får hålla lite koll, jag tog ingen tid på något som ni märker, men kan jag så kan ni, ok!?)
- Servera gratängen till koktpotatis och frästa ”Harrisar”.. haricoverts, alltså!
. . .
En rysligt snabb, smått småfuskig och världsgod Fiskgratäng!
Här hemma blir det alldeles tyst vid matbordet när denna serveras. Han som ju bara är ett år men som ändå just nu BARA ska äta SJÄLV med en STOR gaffel (som storasyskonen, ni vet)… han, går till och med med på att bli matad i ett huj! Det mina damer och herrar, vill inte säga lite!
Hoppas ni också tycker om.
Må så gott så hörs vi nog imorn igen!
Fantastiskt fin hemsida.
Tack söta mor. <3
Lagade denna rätt idag. Jättegott, både jag och dottern åt som aldrig förr. Ville bara säga tack för tips och så inspirerande bilder. 😊
åh, så himla roligt att höra!