Fredagkväll. 

Och ja, alltså, soppan vi kokade ihop var så galet god! Lätt som en plätt och supergod. Jag googlade helt enkelt på ”kantarelsoppa” och kom hit.

Mmm…

Samtidigt som soppan stod och puttrade, alldeles ifred, rörde jag ihop en chokladmousse. Den ska du få recept på här:

Chokladmousse till 4 personer:

  • 100 gram mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl starkt kaffe (om man vill. Och det vill man, jag lovar.)
  • 2,5 dl grädde
  1. Smält chokladen. Låt svalna något.
  2. Vispa ner äggulorna, en i taget. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet.
  3. Tillsätt kaffe (om så önskas) och blanda väl.
  4. Vispa grädden, men inte för hårt!
  5. Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladsmeten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt).
  6. Häll upp i 4 portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat.
Serveras:

Vi åt den med en hög av hallon plus varsin skål med fruktsallad. Och en stoor kopp kaffe, såklart. Kittlade dödsskönt i kistan! I många mousse-recept står det ”vispa grädde till serveringen”, men jag tycker personligen att det blir lite grädde på grädden. Det är helt efter tycke och smak 😀
 
Gott!
För övrigt känns det så himla lyxigt att koka soppa på kantareller vi själva plockat, tillsammans med bröd vi själva bakat och att till efterrätten använda en liten,liten del av alla bär vi har i vår ”bär- och svamp-frys”, ja vi har en sån -proppfull. Men det går ju inte av sig själv. I somras spenderades det måånga timmar i skogen och såhär i efterhand känns det såå värt det. När jag säger ”värt det” syftar jag på att det är väldigt tålamodsprövande att plocka bär, särskilt när man satsar på att fylla frysen 😉 Men det var en fröjd, jag hade det absolut bästa sällskapet!

Nu önskar jag dig en superskön fredagkväll, jag ska kila till soffan och fortsätta fredagsmysa!

KRAM / lillafrun

G-VMBJT57ZE4