God morgon, tisdag!

Nattsuddarna var igång inatt. Det bakades gott bröd, till sent in på nattnatten. Det går som hejsan att fixa och dona nattetid tycker jag. Jag känner mig lite som en tomte. Önskar att jag både skulle kunna vara uppe länge på natten och sedan vara pigg morgonen efter. Men så fungerar jag inte. Nä, verkligen inte. Jag är en sådan som, miiinst, behöver 7 timmar sömn per natt. Helst 8 timmar och några snoozningar på det!  Denna mjukis-vecka får vara såhär. Nattsudda och sovmorgna.

Vill du också prova att baka detta pang-recept; kika nedan!

Rågbröd med frukt och nötter

Du behöver:

 • Ca 1 kg frukt och nötter. Jag använde 400 g hasselnötter, 250 g russin,100 g torkade fikon och 100 g  torkade plommon. Det blev alltså 850 gram och det räckte gott och väl
 • 10 dl vetemjöl
 • 8 dl rågmjöl
 • 1 tsk kardemumma
 • 2 tsk bikarbonat
 • 2 tsk salt
 • 2 dl mörk sirap (Jag tog 1,5 dl)
 • 1 liter filmjölk

 

Och hur gör man då?

 1.  Sätt ugnen på 150 grader
 2. Hacka nötter och frukt grovt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner frukt och nötter. Häll i sirap och filmjölk och rör om väl.
 3. Fördela smeten i 2 smorda brödformar
 4. Grädda bröden ca 2 timmar i nedre delen av ugnen. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under en handduk.

 Supergott! Smör och ost och njut!

Nu ska jag dricka upp kaffekoppen. God tisdag på dig!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4