Hej och godmorgon! 😀

image (79)

 En galet svettig och endorfinfylld Jag.

bild (39)

Spretandes med tårna, bredvid ett par skor som osar hetta.  Det är varmt, varmt, varmt.

Att gå på musikhögskola, (jag kan bara uttala mig om min utbildning- musiklärarutbildningen) i slutet av termins-tider, betyder att man måste prestera en hel del. Prestera genom att sjunga och spela, så bra man bara kan och inte bara för en själv som publik, som när man skriver en tenta eller rapport till exempel. Nä, det är helt enkelt på ett annat vis än med ”vanliga utbildningar”. Missförstå mig rätt… jag säger varken att det ena eller det andra är lättare på något vis…

Jag är en person som väldigt lätt stressar upp mig och blir nervös i dessa situationer… men jag känner, efter 222 år, okejdå 22 år, att jag är på rätt spår och kan faktiskt våga lita på mig själv och säga till mig själv Jag är bra, det kommer gå bra, Jag kommer klara det. Du kommer bli nervös MEN vad gör det? . Att vara nervös är inget farligt. Att vara nervös hör dom flesta till i pressade situationer. Att vara lagom nervös kan till och med göra att man presterar ännu lite bättre.

Ett knep jag har när jag ska ta mig igenom saker som jag tycker är jobbiga, det är att visualisera en målbild. Jag ser mig själv framför mig när jag plockar upp mina noter på notstället, stämmer (om det är fiol jag spelar), andas djupa andetag och att jag faktiskt sedan njuter av musiken, inte tokfokuserar på att allt måste bli helt perfekt. Det är musik jag gör…. och det är mitt mål.

Ett annat knep jag har…. det är att fylla mig själv med endorfiner. Springa, svettas, flåsa och falla ihop i gräset, helt utmattad. Det slår aldrig fel… än hur pirrig jag är, får jag bara ”springa av mig” så kommer den där känslan av att Nu jädrar, nu kör vi! ”Vi”, som i Jag och Jag, alltså 😉 Träningen gör helt enkelt att jag presterar bättre.

image (80)

En helt perfekt start på dagen gav jag mig själv idag. En löptur i steksol. Helt ljuvligt att efteråt få kasta av sig linnet och bara slänga sig i gräset i sport-topp och vila ner pulsen. Kostade inte ett öre men var för mig värt massor.

 

Att hitta sina knep. Dom som fungerar för mig och dom som jag mår bra av, det är dom rätta knepen. För mig.

Har du några knep?

HA EN BRA DAG!

-själv ska jag nu hoppa in i en dusch, äta frukost och ladda för en härlig musik-dag!

KRAM/lillafrun


G-VMBJT57ZE4