IMG_8409mindreTillsammans med detta fina gäng firade jag M´s examensdag igår!

Och vilken dag det var! Jag var stolt som bara den när M fick sin ”nål” med ett stort L på. Färdig med studier och nu redo att hoppa ut i det verkliga livet och jobbajobbajooooObba! Han är bäst och kommer klara det galant!

IMG_8526min

IMG_8527Det finns ingen människa som jag beundrar så som M. Ja okej, jag är kär och det där.. men ändåå. Han kan så mycket, är så klok, så fin- både på in- och utsidan, så intelligent, så ödmjuk, så ,så… underbar.

En litet ill-grönt paket fick han av mig, men framför allt bakade och lagade jag sånt som jag vet att han tycker om. En typ som älskar sallad av alla dess slag… och till efterrätt får det inte vara för sött, helst tvär-surt. Svårt men ändå lätt! Jag gjorde mig ett försök och det gick mer än hem. Puh. Skönt!

IMG_8455

Matig sallad med en hel drös av ingredienser i. 😀

IMG_8467

Hembakt bröd till såklart!

IMG_8471

Mor och dotter. Mätta och glada 😀

IMG_8507mindreOch sen blev det tårta. Den var så himlarns god! Du ska få recept.. om du vill alltså?

IMG_8521minExamenstagaren tyckte att han ju redan var gift så det var inte så noga det där med tårtbiten.. 😉 Tårtan har ett lager av blåbärsmousse och ett lager av lemoncurd-grädde. Hackad vit choklad, hallon och blåbär som topping.

IMG_8502Bondkakorna var übergoda. Kanske dom mest orunda jag sett, men goda!

IMG_8532

Ojojoj, vad kan det vaara? Nöjd liten man över alla presenter. Tror jag det! Av mig fick han en klocka, så snygg att jag skulle vilja ha den själv…..

IMG_8538M.

Ungefär här, vid paket-öppningen var vi så mätta att en prommis vid vattnet var ett måste. Ett skönt ”måste”. Solen sken och det var vackert som bara den, så roligt att få visa våra päron hur fin vår lilla stad är. Några timmar av både prommis, vila och mys ute på baltanen, sedan drog vi iväg. Mot järnspisen. Den finaste restaurangen i stada!

image

Jag åt oxfilé till huvudrätt.

bild ..och cremé brûlée till efterrätt. Ingen vanlig onsdags-middag precis, haha! ;D (TACK kära svärföräldrar för middagen!)

Så jättehärlig dag med bara en massa gott.

Precis som det ska vara när man firar mannens examensdag. 

KRAM/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4