Att gå på skolavslutning, det är något alldeles särskilt tycker jag.

Jag minns själv hur det kändes. Skolälskande som jag alltid varit, så var det med ett visst vemod det blev sommarlov. Särskilt i sexan, då tappade jag ju mina bästa kompisar; fröken och Idan (som är ett år yngre än mig). Men ooh så härligt det var varje år, att få springa ut och ropa högt. Jag minns hur jag cyklade ner till min gamla morfar, som på grund av sina opigga ben inte hade tagit sig till avslutningen, och berättade att nu morfar, nu är det sommarlov och då, kan jag vara hos dig varje dag.. Och det var jag, jag hjälpte han och mormor med allt jag kunde. Liten och stark, det var jag. Och min dröm för framtiden löd; ”Jag ska bli hem-samarit, då får jag städa hur mycket jag vill!”. Hihi 😉

Men i alla fall. Att få sjunga ”vi har pluggat färdigt” och ”den blomstertid”, det hör liksom sommaren till tycker jag. Jag är så tacksam över att jag sedan min sista skolavslutning, kunnat gå på mina syskonbarns istället.
Det är så mycket glädje i luften, sommarlovs-pirr i magarna och känslan av att få vara ledig i nästan en evighet är dunderskön.

En mysig tillställning i kyrkan och sedan gott fika hemma hos Storan, det har varit min kväll. Jo just det, en liten insident; när vi skulle åka hemåt upptäckte vi att Tore-hunden helt plötsligt var försvunnen. Han hade rymt ut genom dörren och tagit sig en egen kvällspromenad. Tur att vi är många i familjen, vi hittade han rätt snabbt, utspridda och ropandes ”Tooooore”, eller som lille H sa ”kom nu Toooooje!”. Letare ifrån ålder 4 år till 60+. Bra teamwork! Lille H sa sedan när vi skulle åka hemåt; Heeejdå Tooje!, mycket förnöjsam över att han hittat hunden.

20130612-231802.jpg
Jag och Storan hade likadana ”skocker” på oss. <3 20130612-231813.jpg
Vi var inte så lättfotade ikväll. Men kramsugna! 😉

20130612-231824.jpg
Fika-dags!

20130612-232021.jpg
Goda bullar.

20130612-231942.jpg
Och tårta!

20130612-232039.jpg
Jag skippade dock den otroligt vackra tårtan och gick all in på bullarna. Så himla goda!

20130612-231916.jpg
Älskade, så fin. Moster vill pussa dig på kinderna heeela tiden. Men det får jag inte, förstår inte varför? 😉
Duktiga Du, grattis till examen och sköna sommarlovet!

Nu ska jag sova! Och i morgondagens otta, ska jag baka bröd av degen som jag just satt på jäsning! 😉

GODNATT!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4