Det doftar himmelskt i vårt kök just nu.

Jag och mannen har haft en riktig friskisdag idag. Efter frukosten stack vi ut till skogs. Iklädda tjocka lagret myggspray och gummistövlar, med ett fast grepp om hinken och kaffetermosen. M hade checkat karta här i Pite-trakten och sett ut några myrar som vi sedan styrde kosan mot. Vårt mål var att finna det där gyllene guldet, hjortronen. Dom jag aldrig plockat tidigare men som jag drömt att få göra. Idag, då fick jag det. Jag var helt lyrisk över dom första bären jag tog i min hand. Jag ropade  Åh, Mormor! Nu plockar JAG hjortron!!! , högt, för att försäkra mig om att hon hörde ända uppe i himlen. Och som jag njöt.

Vi gick och vi gick och vi gick. Hoppade ibland  in bilen, åkte en liten bit och stannade vid nästa myr. Till slut, efter en sisådär 5 timmar med regält möra ben, det är ingen lek att gå på myrar, så vände vi hemåt (dagens pw- check! ;)) . Med några liter hjortron rikare och lycklig i bärplockarhjärtat. Jag älskar att plocka bär. Vi hittade helt perfekta hjortronställen, ett litet problem bara… Vi hade tyvärr inte varit ensamma om att förstå det, folk hade precis varit där och plockat. Rackarns också! Men fem syltburkar blev det och jag är överlycklig!

image (12)

image (15)

image (14)

image (13)

IMG_0858

IMG_0863

IMG_0865Tänk dig.. en gräddig vaniljglass med varm hjortronsylt till. Det är nog min favorit-efterrätt. Enkelt, men så himla gott!

En måndag med kvalitetstid med sin man, som gått tätt intill och nosat sig till hjortron och utbrustit Det här, tycker jag är att ta vara på sin ledighet. Jag kunde såklart inte göra annat än att instämma!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4