God morgon, måndag!

Fortfarande mätt och med det där gruslasset i ögonen, har jag tryckt i mig frukost-äggmackan och sitter nu och slurpar på kaffekoppen. Det är gott. Regnet vräker ner ute och jag konstaterar att den gula regnkappan får åka på idag. Om en liten stund ska jag traska upp mot skolan och schemalägga. Inget jobbigt på en fläck och det känns som en skön mjukstart. Så mysigt det ska bli att träffa alla! <3

Men alltså!

Igår hade vi fest/kräftskiva/partylarty i vår lya. Fest, med stort F. Alla var übersnygga, hade lagat sitt allra godaste, var på sitt finaste humör och vi hade det toppen tillsammans. Ett galet bra avslut på sommaren och början på en härlig höst!

Jag har mängder utav bilder, så håll i er!

IMG_3092

Jag älskar att piffa och pyssla, du vet. Dukningen tog mig lååång tid innan jag var nöjd.
IMG_3108

IMG_3111

IMG_3113

IMG_3118

Allsånger måste man ju ha. Denna är en klassiker hemmahemma ifrån, så jag gjorde en lite modernare upplaga med fina bilder och sedan rev vi av denna X antal gånger på kvällen. Så kul!! (Tyckte jag i alla fall, hihi;)) IMG_3119

IMG_3134

Till slut var dukningen klar och jag och mannen konstaterade ännu en gång; vilken himla bra lya vi har. IMG_3139

Vännerna ramlade in, en efter en. Vi skålade för oss och hur bra vi har det. IMG_3137

Världens fräschaste fördrink, men egen persikopuré, passionsfrukt, tranbärsjuice, citronsaft och lite bubblig läsk på toppen, samt is och citronmeliss. Slurp!IMG_3155

Hembakt bröd, ostar, räkor, kräftor, pajer….. you name it! IMG_3157

IMG_3169

IMG_3171Och efterrätten…..!!! Hemmagjord citronglass med hemmagjorda maränger och skogshallon. Alltså det här med knytis, när alla gör sitt yttersta på sin punkt. Det blir såå himla bra!

TACK ÄLSKADE VÄNNER FÖR IGÅR!

– vi ses om en stund. Jag blir nog lite sen. Var ”tvungen” att blogga….. 😉

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4