Nu är det kväll.

Jag ramlade innanför dörren för en liten stund sedan. Trött i både knopp och kropp, efter en eftermiddag med två olika rep, en massa notläsning och pianoundervisning som slutfinal. En rolig eftermiddag med andra ord! Pianoundervisningen som jag tyckte kändes svår tidigare i höst, den har liksom lossnat  och jag känner mig mer och mer som en pianofröken. Att kunna undervisa både fiol, piano och klass är mitt mål och det verkar gå vägen. Tjoho! 😀

Mötte mannen i mörkret på vägen hem. Han på väg mot skolan för att repa, och jag på väg hem för att äta middag. Efter puss- och kramkalas, fortsatte jag traska i mörkret. Och när jag kom hem möttes jag av julmusik som spelades och det här…

IMG_6641

IMG_6642

IMG_6643Tändaren låg bredvid ljuset. Allt var dukat, lagat och klart. Det enda han inte hade gjort åt mig, var att tugga maten. Typ så. Alltså..älskade, älskade man. <3 Middagen var ljuvlig och jag njöt.

Och sen, har jag pysslat. Ingen lång stund. En liten bara, men ändå.

Jag älskar att göra egna julklappar och presenter för att ge bort till människor jag tycker om. Det hemmagjorda känns så härligt att ge bort, tycker jag. Det lilla blir till det stora. Pysseluppdraget idag var att göra en strut som jag kunde fylla med min hemkokta kola. Gräddkola, mucho mucho god! (receptet hittar du HÄR)

IMG_6646

En bit willyskasse, en stump hampasnöre, en stämpel och stämpeldyna (från panduro) och en rosett som jag knutit av ett sidenband jag köpte på ica häromdagen.

IMG_6651

Karlssons klister, fina grejer! Jag ryckte av handtaget på kassen, formade en strut och limmade lite.

IMG_6652

Fyllde med kola…

IMG_6653

Stämplade ett ”Tack” och skrev ett meddelande. Knövlade ihop öppningen, band hampasnöret runt om struten och knöt en råbansknop… (ja, man är väl scout!;))

IMG_6656

Knöt ihop tåtarna ifrån hampan, som en ögla liksom. Som man kan bära struten i. Och som pricken över i:et satte jag dit rosetten, då blev struten genast julklappig.

Och sen var det klarrt!

IMG_6659

Tog inte alls lång stund. Men så pass att pysslet hann göra det där undret med mig; att jag blir cool-lugn och mår så himla bra. Och dessutom är känslan av att veta, att jag kommer göra någon glad i morgon, hiiimla skön!

Så, sätt igång. Koka lite kola, snurra ihop en strut. Och ge den till någon du uppskattar och tycker om.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4