Nyårsafton.

-Årets sista dag.

Dagens innehöll en långpromenad tillsammans med mannen. Tillpiffning av oss själva, jag klädd i glitterklänning och M dressad i kostym och silverfärgad fluga. Och det mysigaste på hela dagen;  att hänga i köket tillsammans med Storan och förbereda nyårsmenyn för aftonen, som vi firade tillsammans med familjen. Vi åt och drack gott. Skålade för ett gott slut och ett gott nytt. Alla sa vi vårt årets bästa och årets sämsta. Att komma på det bästa var plättlätt, det gick inte att välja bara en sak. Däremot, att komma på någonting som varit årets sämsta, det var svårt. Jag känner mig obeskrivligt tacksam och ödmjuk inför livet. Det är en gåva.

Är du nyfiken på vad vi åt?

Förrätt: räkcocktail med en massa gott i.

Varmrätt: helstekt oxfilé, potatis- och jordärtskocksgratäng, rostade rotsaker, vitlöksfrästa champinjoner och haricoverts och en himmelskt god rödvinssås.

Efterrätt: Hjortronparfait, varm hjortronsylt och ett kardemummarån.

IMG_7935

IMG_7939

IMG_7978

Galet så mätt vi var. Men det är ju ett rätt angenämt problem. God mat. Det är bland det bästa jag vet!IMG_7998

IMG_8004

Något mer som är bland det bästa jag vet. Eller rättare sagt, det som ääär det bästa jag vet. Den bästa jag vet.

IMG_8028

Det är han. Mannen med stort M och det största hjärtat jag vet. IMG_8032

Nyårskyss. Vi skålade för den nya året och blev pirriga i magen när vi konstaterade att År 2014 är det året vi ska bli päron. Obeskrivligt.

Att fira in det nya året genom detta sätt; med en massa älskade, god mat, eftertanke och framtidspirr. Tacksam.

2014, välkommen!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4