En söndagmorgon hemma i huset,

…med den sprakande brasan och den uppdukade hotellfrukosten.

IMG_9142

IMG_9145

Och jag har precis skrattat så magen hoppat och krampat. Mamma berättade om när hon var tio år och hade anmält sig själv till en skidtävling. Kvällen innan, när mörkret lagt sig, kom hon på att hon kanske var tvungen att träna lite också. Hon åkte fram och tillbaka, fram och tillbaka ute på lägdan (åkern/ängen). Med blodsmak i munnen och med min morfars boostande… skratt och orden Det kom aldrig å gå!

Men morsan var tjurigare än så och gav sig dagen efter iväg och startade. Och folket hejjade och hejjade och visslade och tjoade…och mamma tänkte Wow, nu vinner jag!!! och det gjorde hon ju. På ett sätt. På ett annat; så kom hon tvärsist.

Åh, gullmamma.

Söndag alltså. Och den ska njutas av till fullo.

HA EN FIN DAG!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4