… Den perfekta vardagsmaten.
Den går fort att laga och är god. Och nu när det är vinter och kallt, så är soppa så förbaskat gott tycker jag. Idag är det måndag och jag har haft en smådryg dag. Fortsätter gå myrsteg här hemma och småskriker lite när steget blir liiite, liite för långt. Men jag försöker greppa vid det som är positivt; det är faktiskt en Liten på väg. Bättre kan det inte bli! Och att mannen är långt borta, det är bara bra på ett vis… -Han tycker inte om potatis- och purjolökssoppa, men jag älskar det. Så ikväll äter jag helt enkelt:
Potatis- och purjolökssoppa
Plättlätt.
Du behöver:
- 6-7 mittemellan-stora potatisar
- en purjolök
- 7-8 dl vatten
- 2 buljongtärningar (t ex. en grönsak och en höns)
- 2-3 dl grädde
- salt och vitpeppar
Gör såhär:
- Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
- Skölj och hacka purjolöken fint.
- Låt alltsammans fräsa i en kastrull, utan att låta det ta färg.
- Häll på vatten och hiva i buljongtärningarna, låt koka under lock i ca 20 minuter tills potatisen är riktigt mjuk.
- Mixa sedan direkt i kastrullen.
- Häll i grädde, koka upp och smaka av med peppar och kanske lite salt
- ÄT och njut!
Serveras med en hårdbrödmacka med ost på. Och i glaset, iiiskall mjölk.
Min måndagmiddag; en när katten är borta, dansar råttorna på bordet-rätt!
ÖNSKAR DIG EN FIN KVÄLL!
Å potatis och purjosoppa är ju så gott får Julia min tös bestäma så skulle hon ha den varje dag till middag .
Jamen att det är! Och så himla enkelt att göra. Jag förvånas varje gång över hur snabbt det går, hur få ingredienser det är och hur gott det blir! 😀
jag måste bara säga att jag älskar detta receptet! Så kul grej att du lägger upp dina recept för då får man själv inspiration. Gjorde denna soppan massa gånger i somras tack vare att du lagt upp det tidigare! Heja dig, Emmeli!
KRAM!
Åh så roligt att du säger det, vad glad jag blir!
Tack!! Och HEJJA DIG!!!