Och nu är det kväll.

Jag har precis slurpat i mig en kaffekopp i ett snabbt svep. Undrar hur jag ska kunna somna ikväll.. äsch, det får bli ett senare ”problem”. Nu njuter jag och är proppmätt i magen efter middagen. Jag fick feeling, och det är tusan inte ofta. Jag tycker att det är rätt tråkigt att laga mat och överlämnar det gärna åt mannen på vardagarna. Jag brukar komma på vad vi ska äta och han brukar laga. Braaa deal! Men, nu är det ju lite annorlunda, om man säger så. Och att gå hungrig är ju det tråkigaste som finns, så då väljer jag att sparka mig själv i baken och laga bra mat, till moi.

Broccoli- och skinkgratäng.

-Frilans á la Lillafrun:

IMG_9187

Jag förvällde broccoli. Fräste hackad purjolök, röd spetspaprika och rökt skinka som fick gojsa till sig lite. Sen varvade jag broccoli och skinktjosan i en ugnsfast form. Och över hällde jag en äggstanning på 5 ägg, en skvätt grädde, en skvätt vatten, en näve riven ost och pepprade över lite svartpeppar. Skjuts in i ugnen!  I 175 grader, tills stanningen stannat och gratängen fått en fin gyllene färg.

IMG_9193Haha, vilket otrooooligt bra recept. Det enda måttet jag kan ge dig är ”5 ägg”. Jag åt en fräsch sallad till och tyckte jämarns vad gott det var!

Och nu sitter jag och lurar på en sån där lista som jag sett cirkulerar runtom på bloggarna i blogglandia. En sån där 20 saker du kanske inte visste om mig-lista. Kändes lite småkul, så vi får se om jag får till den.

Godkväll alla Ni!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4