Det är vinter nu.

Det är det inget snack om. Kyla och snö. Och har man tur; en vacker sol som strålar så starkt att man tvunget måste kisa. Det är vackert nu, inte sådär mörkt som det har varit. Och nu blir det bara bättre och bättre, vi går en härlig tid till mötes. Vi är på andra sidan. Det blir ljusare och ljusare, solen kommer börja värma och årstiden kommer snart att bytas till vårvinter här i norrnorr och vår i söder. Inte klokt när man tänker på det. Tiden gå fort alltså.

Igår kände jag mig lite frusen och var sugen på något varmt i en kopp. Något som kunde ge mig vitaminer och värme i kroppen. Jag kokade..

Blåbärssoppa

– oförskämt enkelt. Och såå gott.

IMG_9203

IMG_9204

Till ett par koppar varm blåbärssoppa behöver du 250 gram blåbär, 2 dl vatten och (om du vill) 3 msk socker. Värm alltsammans i en kastrull. Under omrörning häller du sedan i 1/2 msk potatismjöl som du blandat i ett glas med 1 msk vatten. Låt soppan koka upp till första bubblorna. Dra då kastrullen av spisen och drick vid önskad temperatur.

 

IMG_9211

Lika god kall som varm! Och tillsammans med ett par havre med smör och ost på… ja då kan det typ inte bli bättre! 

Vinter och blåbärssoppa. Klockrent!

Kram/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4