Igår gjorde jag mörk chokladmousse till efterrätt. Det kittlade dödsskönt i kistan. Kanske är du sugen på en chokladig efterrätt till lördagsmyset? Om? .., då finns receptet här nedan.
Mörk chokladmousse
-med en touch av kaffe.
Vad behöver jag?
- 200 gram mörk choklad (minst 70 % kakaohalt)
- 6 dl grädde
- 3 äggulor
- 1 tsk malet kaffe
Och hur gör jag?
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Vispa grädden fluffig
- Blanda äggulorna med den smälta chokladen, rör utav bara vettet, gulorna stelnar!
- Blanda chokladsmeten, försiktigt, tillsammans grädden.
- Strössla i kaffet, rör om (kanske vill du ha mer än bara 1 tsk, smaka av!) och häll sedan upp i portionsglas.
- Ställ in i kylen i miiiiinst en timme innan servering
Jag värmde björnbär, hallon och granatäppelkärnor. Sockrade efter tycke och smak. Lät blandningen svalna och sedan toppades moussen med bären. Såå gott! (Till 4 personer blev det här väääldigt mycket och stooora portioner. Jag skulle säga att receptet funkar till 6 personer, gott och väl!)
Mörk chokladmousse. Lätt som en plätt och tvärgott!
Kram/lillafrun
Senaste kommentarer