Igår gjorde jag mörk chokladmousse till efterrätt. Det kittlade dödsskönt i kistan. Kanske är du sugen på en chokladig efterrätt till lördagsmyset? Om? .., då finns receptet här nedan.

IMG_9321

Mörk chokladmousse

-med en touch av kaffe.

 

Vad behöver jag? 

  • 200 gram mörk choklad (minst 70 % kakaohalt)
  • 6 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1 tsk malet kaffe

Och hur gör jag?

  1. Smält chokladen i ett vattenbad
  2. Vispa grädden fluffig
  3. Blanda äggulorna med den smälta chokladen, rör utav bara vettet, gulorna stelnar!
  4. Blanda chokladsmeten, försiktigt, tillsammans grädden.
  5. Strössla i kaffet, rör om (kanske vill du ha mer än bara 1 tsk, smaka av!) och häll sedan upp i portionsglas.
  6. Ställ in i kylen i miiiiinst en timme innan servering


IMG_9323

Jag värmde björnbär, hallon och granatäppelkärnor. Sockrade efter tycke och smak. Lät blandningen svalna och sedan toppades moussen med bären. Såå gott! (Till 4 personer blev det här väääldigt mycket och stooora portioner. Jag skulle säga att receptet funkar till 6 personer, gott och väl!)

Mörk chokladmousse. Lätt som en plätt och tvärgott!

Kram/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4