På fredag är det ju alla hjärtans dag.

Kommersiellt hittepå. Jag tycker man ska visa kärlek oavsett vilken dag det är, det håller du garanterat också med om. Men, om man inte går på den där köpa en massa saker-grejen, då är det ju ändå en rätt gullig dag. Och något som passar ryyyysligt bra under denna dag, är enligt mig….

Kärleksmums.

– baka och ät så det står ut genom öronen. Kanske bjuder du någon också? Kanske inte. Men gott kommer du ha det!

Vad behöver jag?  Och hur gör jag?

  1. 3 dl socker och 2 ägg  -VISPA, tills du är riktigt less! Det blir alltid bättre när man låtit det gå så långt att visptålamodet är helborta. Vispa, alltså!
  2. I med 150 g smält smör, rör om!
  3. Blanda 2 tsk vaniljsocker, 4 1/2 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver i en bunke och rör sedan ner dom torra ingredienserna i smeten.
  4. Någonstans ska du också ha slängt i 1  1/2 dl mjölk, typ nu.

Skjuts in i ugnen, i 175 grader. I ca 15 minuter. Låt sedan kakan svalna.

Kanske det godaste och viktigaste….

Glasyren:

  1. Smält 75 g smör, med 1 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 3 1/2 dl florsocker och så typ 1-3 msk kaffe. 
  2. Smeta på glasyren när kakan svalnat. Vänta så länge du orkar, tills glasyren stelnat någorlunda. Sen är det bara att sätta igång!

IMG_9747

(Men haaallå! Göör dubbelsats och ha den då inne i ugnen lite längre. Håll koll! En enkelsats täcker inte en vanlig långpanna och dessutom behöver man dubbelsats!  Så är det bara.)

 

 

Eftersom det är tisdag idag, och tisdag för mig betyder snartfredag, så tänkte jag att det passar med ett mumsigt recept. Visst längtar Du till fredag nu? Det gör jag. Av flera anledningar!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4