Ibland får jag mina ideér.

Förra veckan såg jag en bild på någonting ätbart. Något jag verkligen inte fattade vad det var, men som gjorde mig nyfiken. Hojtade åt M Maartiin!!!, skriver du upp chiafrön på handlingslistan? Och havremjölk! 

IMG_3929ffdd

Och det gjorde han och vips hade vi både chiafrön och sån där mjölk hemma. Vad jag skulle göra?

Chiapudding.

-såklart!

IMG_3986ddfDet ser så vanvettigt äckligt ut. Jag vet. Det måste helt enkelt provas innan man säger om man tycker om det eller inte. Toppat med skogshallon och kokos, ja då är det snudd på att jag skulle kunna sätta mig med en puddingsportion till fredagsmyset.

IMG_3988

Vad det är bra för, det där fröet?

  • Chiafrön är en av världens bästa omega-3-källor
  • Två teskedar av detta frö ska tydligen ge oss hela dagsbehovet av alfalinolensyra och Omega 3.
  • Chiafrön hämmar inflammationer och förebygger hjärt och kärlsjukdomar, yeah!
  • Chiafrön är überrikt  på protein (jaa där kom det.. såklart är det en trendig nyttiggrej.. precis som kvarg, tänker jag.)
  • Chiafrön är dessutom rika på vitamin och sånt braigt. Vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror… och såå vidare.
  • Chiafrön är också bra för magen, skelett och ditt immunförsvar

IMG_3996jjhj

Alltså vaa?

Kan det vara sant? Jo det kan det nog.

En hel bunke pudding står i vårt kylskåp. Eftersom vi ska iväg på äventyr snart så serveras det chiapudding frukost-lunch-middag här. Typ.

Vill du också prova på ett nytt mellis, precis som vi?  Jaaa klart du vill! Receptet står på paketet. Det var mannen som gjorde den där sladdriga geggan som smakar godare än man kan tro. Tyyp 8 dl havremjölk som blandas med några teskedar/matskedar/skopor av något slag av dom där superfröna. Jag sitter ute på baltanen i solen, ja såklart med ett glas pudding (haha!), och orkar verkligen inte gå in och kolla vad som står på förpackningen. Men det står ju som sagt på paketet.

…nähä! Det gjorde det visst inte! Men – 2 dl havredryck till 3 msk chiafrön, likamed 1 portion. Så! 

Chiapudding alltså-

Min nya grej. Det är bra med såna där ideér!

Kram/lillafun

G-VMBJT57ZE4