Jag har en speciell känsla i kroppen.

För ett år sedan denna dag, då var jag inte mamma. Idag, är jag det. Och jag är så oändligt tacksam för det. Jag har aldrig varit lyckligare än jag är nu. Och tänk, vad mycket som har hänt på bara ett år. Från att bara vara drömmande om att få bli mamma, till att vara preggo och bara älska det, till att springa det där marathonet som gick som hejsan och resulterade i den vackraste pojken på denna jorden.

Tack älskade Du, vår Sixten, för att jag får vara din mamma.

Så idag firar vi. Att jag är mamma och att jag har världens bästa mamma.

IMG_7088

Mamma.

Du finns alltid där. Jag vet att jag kan ringa dig viiilken tid på dygnet, när som helst. Du svarar alltid. Och dig kan jag prata med om allt. Inget är varken för stort eller smått. Och en sån mamma som du är, en sån drömmer jag om att vara. Jag älskar Dig. IMG_7086

IMG_7089

Det regnar idag. Men det spelar ingen roll. Jag har haft min första morsdag och det är viktigast. Och du, presenten jag fick av Liten i morse. Hör på dom här orden:

En avslappnande behandling för dig som är nybliven mamma. I behandlingen ingår ansiktsrengöring, peeling, ansiktsmassage, mask, ögoncreme, dagcreme, vårdande foundation, kroppspeeling, avslappnande massage, kroppsinpackning, dusch och bodylotion. 

…”Och fransfärgninig, förstås”, hade han lite snitsigt skrivit till. Älskade miniman.

Alltsåå…. Jag kommer ju vara som en ny människa efter den där dunder-spa-grejen som Liten gav sin mamma. (Mannen verkar ytterst med på det hela… eftersom det på lappen stod ”pappa har lovat att paya!”). Mina älskade pojkar.

IMG_7092

Så ja. Idag är det söndag, en regnruskig sådan. Och det är morsdag. Förrutom att pussa på dom där två, M och miniM, så har jag och mannen tränat veckans sista träningspass. Det var tungt och svettigt. Liten hade mys med sin gullmormor under tiden. Efter passet var bastun varm. Och det var himmelskt skönt för musklerna att få sätta sig i den och låta kroppen bli sådär varm och avslappnad, inifrån och ut, liksom. Och vips satt visst Storan bredvid mig också. Med kofta, långbrallor och sockar på. Det vara bara att skratta åt den nya versionen av ”Farbror Melker”, som badar med kläderna på. Lillhjärtat R, systersonen, hade spelat fotbollsmatch i detta kalla busväder och mamman, Storan, hade helt enkelt blivit svinkall. Helt klart dagens roligaste stund. Den synen alltså.

Och nu är det kväll. Och vi ska äta morsdagstårta. Gräddtårta med färska jordgubbar. Det finns ingen annan tårta jag hellre vill ha. Den är bakad av hon jag älskar så det gör ont i kroppen. Mamma.

Och efter det ska vi ut på kvällspromenad.  Jag ska göra något efterlängtat!

Grattis till alla er andra mammor!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4