Godmorgon ifrån det där huset som vi kallar för vårt Sommarhemma. 

IMG_7376

IMG_7377IMG_7382

Vi bor här nu, faktiskt.

I natt sov vi första natten här i huset och nu har vi precis ätit vår första frukost. Mannen väckte mig med ett Älskling, du måste kliva upp nu. Latten blir kall! (alltsååå… jag smäller av. Han är för söt. Och nä, tro inte att det egentligen hör till vanligheterna det här med latte-fasonerna. Vi har helt enkelt tappat vår presskanna i golvet och har nu bara möjlighet att göra såna där konstiga/flashiga kaffegrejer. Men inom kort kommer en ny mojäng som både jag och mannen längtar efter!) Igårkväll kändes det lite som om vi var på scoutläger eller dylikt. Huset har ju inte direkt några topmoderniteter, här är toan för sig och tvättrummet/duschen för sig till exempel. Småting blev till små projekt, som att till slut lyckas få tandborsten och tandkrämen på samma ställa (lite blir mycket svårt när man är trött) men vi vänjer nog oss så småningom. Det är sådär gammaldags och gulligt. Ja, jag tycker allting är gulligt här. Retroretro så det sjunger om ét!

IMG_7406

M dricker en svinstark espresso.

 Har man längtat som en tok efter ett eget hus och nu har ett ”eget” sommarhemma, då är man inte superkräsen. Att bara få känna friheten att titta ut genom sitt köksfönster, gå ut på sin gräsmatta och knäskura sitt alldeles egna köksgolv. Det är lycka för mig och min Lilla familj.

IMG_7383

Nu tittar du ut genom vårt ena köksfönster. Det regnar idag. Men det gör ingenting. Vill vi gå ut har vi regnkläder att ta på, annars är det bara vara inne och påta på med något. Som att piffa en hall, till exempel.

Så ja. Nu har vi första morgonen här hemma.

Jag nyper mig i armen lite. Jag är så tjohooosans glad över det här, det som är nu. Nuet. Det är nästan för bra för att vara sant.

IMG_7412

Liten håller med. Samtidigt som han sitter i babysittern och myser med sina trasor eller öppnar sin gulliga sommargarderob, fylld av sommarkläder. Kortärmat, tjocktröjor till kalla kvällar, solhattar och byxdressar med korta ben på. Han är lika sugen på den här sommaren som sin mamma och pappa. Morsan i huset tycker att det nu är förbaskat värt all tid borta ifrån mannen under vintern. Du kommer ihåg.. när jag var själv dygnet runt samtidigt som jag var högpreggo. Det gick ju bra, men det var faktiskt inte jättekul. Tack och lov hann M preciiis hem och dygnet senare drog vi till BB… Men nu, är det där jobbiga glömt och jag är överlycklig över att få ha mannen nära, alla timmar om dygnet. Hela sommaren. <3 Ja, näst, näst intill i alla fall.IMG_7415

Vill du se lite hur köket ser ut här nu, förresten? Efter att paret ”fix och piff” (gissa vem av oss som står för vad!) har varit i farten!

IMG_7421IMG_7424IMG_7425IMG_7427

Jag trivs. Och hoppsan då, någon hoppande med långa öron har visst tagit sig en hedersplats i kökssoffan. Det är han värd, kaninen.

Nu är min morgonlatte slut, Liten har slumrat i vagnen, mannen håller på att jättestäda ugnen så att brödbak kan dras igång inom kort och jag ska hänga en tvätt och slänga in en ny. Sen kliar det lite i loppisfingrarna. Jag behöver några saker till köket. Men jag funderar på att tygla mig, för inom några dagar kommer det att vara en monsterloppis här i Höga Kusten. På Centrumhuset i Ullånger närmare bestämt (smygreklam kallas detta). 1 juni, kl. 11-16, 35 försäljare och jag kommer att vara i himlen. Kom dit du med, vettja! Men jag har förste tjing på allt, okej? 😉 Skojjar bara.

IMG_7384

Ha en fin fredag allihopa!

-Kanske en jobbdag för några, en klämdag för andra. Oavsett- ta hand om er!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4