IMG_8689

Det var sommarfest igår.

Precis enligt planen, stod vi hela gänget, i timmar i köket igår eftermiddag. Lagade och fixade med en massa olika saker. Hacka miljarders miljonbitar, trä räkor och melon på spett, steka en masssa kött, göra sallad, vanlig och ljummen potatissallad. Skära upp bröd, göra guacamole att breda på crostinis. Fixa tzatziki, väcka dom 90 minipizzorna till liv och garnera den vackra, vackra tårtan. Den som egentligen är en bröllopstårta men som sannerligen platsade in under gårdagen. Allt det där och lite till, – kära nån så bra det går när man är en hel patrull som hjälps åt. Älskade familj. Och..

-Allt. Var. Så. Gott.

Det hade dukats ute, redan kvällen innan. Som för att bestämma att en sommarfest ska tillbringas utomhus. Och så är det ju. Brinnande ljus och mängder av kuddar och filtar (och såna där terassvärmare som stod i varje hörn om oss) höll oss varma. Och så vi, allihopa, tillsammans.

IMG_8693

Människor?

Ja. Det var vi några stycken av, ja. IMG_8714
IMG_8695

Och maten var, som sagt, himmelsk. IMG_8707IMG_8697 IMG_8702 IMG_8712IMG_8717 IMG_8716

Och Liten?
IMG_8718

Han charmade alla med sitt leende och fick höra mer än tusen gånger han är ju så nöjd!? Är han såhär jämt!? Jag och M tittade nästan lite skämsigt på varandra, som om vi nästan har lite dåligt samvete för att vi har det så bra. Men så konstaterar vi i nästa ögonblick, att det ju är helt underbart att han är så ”snäll”, eftersom det betyder att han mår bra. Han, som är vår största kärlek. M och jag i en blandning som blev lilla minimannen.

IMG_8738

Vi skyddar honom med hela oss. Men han är värd ännu mera. Ännu mera beskydd.

Jag har alltid sagt till min Lillis (=min äldsta systerdotter som är som min lillastyster) att om jag får barn någon gång, då ska du få bli gudmor. Och nu har hon fyllt 18, är myndig och jag har min lilla miniprins. Så igår frågade S:

Jag undrar en sak. 

Vi, vi, vill du gifta dig…. nej, jag menar: 

Vill Du bli min gudmor? 

Och hon svarade JA med stora bokstäver och glädjetårar och inget kunde göra mig gladare. Älskade S, din Gudmor är som en ängel utan vingar. Du är lyckligt lottad! IMG_8749 Och efter den lite speciella 18årspresentens öppning, så firade vi vidare. Det fanns mycket att fira igår. 52år kalas- 20 + 18 +14 . Och älskade J som tagit 9an-examen.

IMG_8744

Kvällen var helt klart värd en tårta i bröllopsstyle. Titta bara!  Passionsfrukt- och hallonmousse fyllde tårtan. Makalöst god!

IMG_8762

Uppifrån balkongen var vyn vacker. Försommarljus och sådär grönt så ögat har svårt att ta in allt i en blick. Det är ju bara för vackert ute nu. Tittade jag neråt, så var det förstås allra, allra vackrast. Enligt mig.

IMG_8763

Så igår var det sommarfest. En sommarfest som hette duga!

Vi la oss på våra kuddar, mätta och belåtna alla tre. Och vaknade strax efter nio idag. Jag och M kollade på varandra som två fågelholkar; alltså den här bäbisen! Han är ju helt galen. Underbar på precis alla, alla vis. 

Och idag är det lördag och Liten är 14 veckor gammal. Vi ska snart kila iväg till Mäjadalen för att det även denna lördag ska köras ett Storan-Lillan-pass. Jag har inte riktigt upplägget klart i huvudet. Men jobbigt ska det bli, det är ett som är säkert!

God lördag!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4