Jädrar i min lilla låda!

IMG_8981

Att frysa, vad är det? Jag har precis satt mig för första gången på timmar. Har en härlig backslick på jässan. Det är typ 225 grader här inne. Ja, det har  sannerligen gått hett till här i köket, ända sedan i morse. Ett tag var det riktigt körigt, när morotsbrödet skulle ut på plåtar och gräddas, samtidigt som minipizzorna behövde bakas ut och piffas med alla moment och jag dessutom hade smskontakt med en hjärtenära som var ivrig, ivrig och ville ha svar nuu. Och älsklingLiten blev akuthungrig också, mitt i allt. Det gjorde han rätt i. Men är det någon gång jag tenderar att bli liiite, lite hetsig (det händer aldrig i andra sammanhang, menar jag……) så är det när det är stress och press i köket. Eller rättare sagt är det jag, som gör och är stressen. Det ska gå fort och mjölet ryker, mjölken kokar över och degen är upp över armarna och över hela bänken. Typ så. Mannen vet ju det där, hur jag blir. Lilla My. Så han svischar förbi och runtomkring mig, och är dom där två extrahänderna jag önskar jag hade. Och allt går himla bra. Men utan honom, då vette katten.

IMG_8982 IMG_8983

Men nu är 60 minipizzor bakade, paketerade och lagda i frysen. Redo för midsommarfirande. Och dubbelsats morotsbröd har också hoppat in i frysen. Och allt är diskat, bortplockat och det är nydammsuget här. Med svärmors asbraiga dammsugare. Vilken himla tur att hon har två dammsugare, annars skulle det nog ha åskat här i huset snart. Den där röda, retrosnygga, avlånga, rektangulära dammsugaren som står här i städskåpet. Den är fin. Riktigt snygg, faktiskt. Men dålig. Så jädra dålig. Så jag var tvungen att tjoho:a nu när jag gasade fram i ett huj.

IMG_8992

Jag och mannen har precis slagit oss ner, med varsin skiva nybakt morotsbröd och en kopp kaffe. Eftermiddagsfika när det är som bäst. Nybakt är svårslaget. Och med regnet som smattrar mot rutan och med radion brus i bakgrunden, så har vi det väldigt bra. Nu ska jag lugna ner mig för idag. Middagen blir rester ifrån gårdagens middag, så himla skönt. Mina ben börjar stelna till rätt bra nu, från gårdagens bravader. Så kanske en långpromenad vore en bra idé. Liten hänger gladeligen på, säger han. Det finns inget dåligt väder…. (jo, det gör det.det här; blåst och svinkallt regn).

Men först eftermiddagsfika!

Har du en bra dag? Regnar det där du är också? Vill du har receptet på minipizzorna har det det HÄR och vill du ha recept på morotsbrödet så har du det HÄR (jag blandade med en del råksikt och tog någon dl mer grahamsmjöl än vad som står. Och några matskedar chiafrön, solrosfrön och linfrön åkte också ner.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4