När börjar schemat, då? frågar han, han som känner mig sådär löjligt bra. Han som redan räknat ut, att det idag är en lång lista som gäller.

Vänta, vi ska seee…. (jag kollar ”schemat”) – Elva! 

Åh! Då hinner vi dricka upp kaffet också. 

Ja. Idag är det tusan ingen slowslow dag. Efter gårdagen är jag mer än full av energi och det liksom sprutar ut ur öronen på mig. Så idag är det långa listan på saker som ska göras. Och det är ju midsommar imorn, så det hör till att ha en lång att göra-lista. Det gör att jag kommer ihåg hur det var när min älskade farmor fortfarande gick här nere på jorden, bredvid mig. Då hade vi maaassssor att göra. Och det var glädje i det hela, för det vankades något härligt; midsommar.

IMG_9085

Vi laddade upp för idag, genom en kväll med gospel och mys med familj och kattungar. Liten passade på att hoppa i en sprojlans ny polarn-outfit. Den har han fått utav mostrarna. Och kära nån så snyggt, visst?

Så vi åkte till kyrkan.

IMG_9088

Med Litens gudmor och hennes J, hade jag, morsan, världens bästa hjälp. Jag gick i princip bara bredvid. Det packades i och ur barnvagnar och bäbisar på ett sätt så det nog såg ut som att jag inte alls var morsan i sällskapet. Att ha sån här familj, som ställer upp, älskar och är nära. Det är ovärderligt.

Jag hade såklart kameran med och vi gick ett varv runt kyrkogården. Jag älskar att gå runt på kyrkogårdar. Det är så lugnt, fridfullt. Och stilla. Titta den här grinden

IMG_9091Den såg så vacker ut där den stod. Med porten öppen. Ut mot det gröna, gröna och dom betande kossorna.

IMG_9098

Liten, premiärinvigde sina hörselkåpor.

IMG_9100_wmDom var perfa under konserten, tyckte han. Ja, det tyckte han så länge tills han blev less. Och ville hem. Med gospel i hjärtat åkte vi sedan hemåt. Till Mäjadalen. Landade i det där lekrummet med leksaker upp över öronen. Liten var impad utav kusinens grejer. Särskilt den där paddan…

IMG_9133

Morsan, jag alltså… var mest intresserad utav dom där tre lurviga, bedårande, nyfödda kattungarna som låg i sängen. Inbäddade i en lite korg. Jag funderar på allvar om inte S borde få en sån, den där helgrå, och döpa den till Torsten. Vore det inte hur gulligt som helst?

IMG_9189

Och sedan kom pappan, snygg-M, och hämtade hem oss. Efter att han slutfört sitt uppdrag för kvällen. Liten slog sig ner på storsängen. Spretade på tårna, smaskade på tummen och gjorde ååh vad härligt att vara hemma- läten. Så gulligt.

IMG_9156

Näpp.

Nu är det bara några minuter kvar… sen drar schemat igång! Först ut så ska den nyklippta gräsmattan piffas lite till. Det ska trimmas. Typiskt innan midsommar-grej. Och jag ska putsa fönster i köket. Dom har lyckats skita till sig helt galet. Och det går ju inte. Det är ju midsommar imorn. Skämt och sido.

Nu ska vi sätta igång  här!

– må så gott idag.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4