Sommarlovsdagar som pärlar sig.. vilken ynnest, hela alltet. ”Att få leva.. och uppleva”, som min ena storasyster så fint formulerade sig nyss.

Senaste dagarna i livet här hemma på gården? Dags för Sommarlovande Drömgårdsrapport.

Veckan som gick;

Startade med en så himla hejig måndag. Jag skrattade för mig själv, när jag tänkte på att vissa människor ibland har föreställningen om att det är så asocialt att vara ”HemmaBondMora”/”Hemmabarn”. Vår måndag började med att första kaffe- och leksällskapet kom klockan 08.Därefter var det jag och barnen en stund, vi bakade en snabbstöpa Mammabröd.. innan vi fick ännu ett älskat besök; nämligen min barndomsbästis Ida och hennes lilltjej. Lunch och fika, bäbisgos och livetprat med min älskade Idan.


Till middagstid rullade MammaMormor och PappaMorfar in på gården, så vi knöt ihop till en sillmiddag tillsammans. Okej, inte sill till barnen, dom fick fiskpinnar.

Och under kvällen, hade barnen kompisar över.. det lektes i lekstugan för fullt, Kajsa-Stina var förstås också med. Och som avslut på hela måndagen, mumsades det kvällsfika, tillsammans med kompisbarnens mor.

En alldeles vanlig måndag, mitt i somriga HemmaBondmora-livet.

I övrigt fylldes veckan av… 

Skjutsande och hämtande under ett par dagar, då årets Skaparläger gick av stapeln. Så himla trevligt!

Jag vadade fram bland all viktvätt som glodde på mig uppe på övervåningen.. redde till någon slags ordning..

…för att kunna fota och filma samarbetet med Royal Canin. Det var superlätt. Med fem små busiga kattungar…

Än mer kattfokus. Småmissarna skjutsade till veterinären och checkades, chippades osv osv. Och små kit gjordes i ordning. Inför flytt. Hu, hu, hu.

Fyllde frysen med ännu mer mammabröd, det går åt som bara den, särskilt när det nu under sommarlovet är ännu fler gullungar här hemma, ofta, ofta. Sån rikedom. Och jag fullständigt smälter när både mina egna barn och småkompisarna suktar efter ”Mammabröööd!”.

Bröd lades i frysen och annat hämtades in. Strunt i frosten, titta på fräsigheten i att kunna stoppa ”ät snart-varor” i frysen istället. Här plockade jag med mig en bit sockerkaka till badutflykten och ett ”nytt” paket smör. Smör är fantastiskt att frysa in och något jag alltid håller ögonen öppna för.

Midnatt i juni. Ord överflödiga.

En älskad Lintott och en älskad skäggig, donade i köksträdgården, ordnade bevattningen, helt sonika.

Nog kommer det att finnas sommarblommor så det räcker, även i år. Men största fokus är helt klart på ätbart, mer och mer för varje år. Känner mig så så pepp på tomatsorten Venus’ , en liten buskig variant som ni ser, har börjat få småtomater redan nu. Så himla underbart!!

Och nu stod den sista junihelgen för dörren… jag hade precis varit ute och kvällssprungit, nattat lilla Olof.

Nu skulle vi bara sova, packa in oss i bilen och dra. Vi hade förberett oss i allra minsta detalj. Finkläder packade. Rolig sång och presenter preppade. Kamerastativen, objektiven, partyhumöret fixat. Brandjouren bortlejd. Nu skulle vi dra söderut för ett snabbvisit, hos ”Mostes Mia” och gänget… storfest vankades. Meen som det mest nesliga scenariot, så blir ena barnet superdåligt plötsligt. Sjukstugeläge. Och vi kan förstås inte åka.

Det blir inte alltid som man tänkt sig och önskar. Det blev en himla fin helg ändå, men det är lov att känna sig besviken och ledsen, ändå. Vi gosade in oss i kattungarna än mer och enades om att huvudsaken vi är tillsammans, så blir allt bra. Så är det ju.

Och det var de allra sista junidagarna, det.

Nu står juli för dörren, vi har Tillsammans-Sommarlov nu. Det känns helt sagolikt!

Ingen önskeplaner-lista denna vecka. Vi ska bara vila, ta igen oss, lata oss allt vi förmår. En dag i sänder. Tillsammans.

Sommar, sommar, sommar….

Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi alldeles snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4