IMG_9632

Vi hade det himla gott igårkväll, alltså. 

IMG_9627IMG_9640IMG_9638IMG_9639

Vi packade in oss i bilen och drog iväg.  Relax´n , bastun, stod varm och redo när vi anlädde till päronen. Pappa hade fixat. Och Mamma hackade frukt, skalade morötter och gjorde god dipp på bara livet.  Så, vi gick ut. IMG_9630Till den där bastun vars skorsten det bara rök ur. Och den där bastun som är så skön att vi blir som tokiga allihopa. Jag vet inte riktigt vad det är. Det är inte direkt få gånger vi bastat, men det är lika härligt och nymodigt, varje gång. Vi satt där, i värmen. Till en början var det sol utanför, men vips öste regnet ner och det smattrade sådär idylliskt, avkopplande på taket. Mamma kom inspringandes titt som tätt, vill ni ha något mer? Men vänta, jag ska hämta!  

IMG_9631Så vi bastade och bastade, satt ute och svalkade oss i regnet, sörplade melon och bastade lite till. När kroppen var varm, inifrån och ut. Då gick vi in i huset igen. Där han, Liten, befann sig med sin mormor och morfar. Han hade det bra. Full uppmärksamhet och den bästa hejjaklacken när han låg där i vagnen, och petade på sina prickiga farmor-virkade, bollar. Han växer i en rasande fart nu. Ja alltså, inte bara på utsidan. Det händer så mycket där på insidan nu också. Helt plötsligt ligger han inte längre och bara tittar på dom där pastelleksakerna. Helt plötsligt greppar han dom, medvetet. Sånt är stort för två päron. Åh, vår lilla miniman, vad du kan! utbrister vi i munnen på varandra.

IMG_9681_wm

Och sedan toppades kvällen såhär; med en hög av färska jordgubbar och gräddmjölk till. Så gott att klockorna stannade för ett tag och alla njöt.

IMG_9690Och så packade vi ihop oss. Kramades godnatt och hejdå. Gungstolen vajade fortfarande och tonerna ifrån en ung pianists pianospel, hängde sig kvar. Under kvällen hade vi, var och en, blivit ombäddade av filtar, fått fötterna nerstoppade i tjocka sockar och nästintill matade med vad vi nu önskade.  Och ljusen brann härs och tvärs. Och det var liv i rörelse. Ja. Vilken kväll vi hade igår. En sån där spontan, familjen-nära. En sån där man blir bortskämd och känner sig liten igen. På en vanlig, blank tisdag, liksom.

Och idag är det onsdag. Frukosten är precis bortdukad och det står nu 15 liter jordgubbar på köksbordet. Redo att rensas och frysas in. Efter det är gjort, ska jag bege mig mot Storan, som har bett mig vara hennes PT även idag. Och jag är inte sen att tacka ja till ett pass. Idag ska vi träna ett tabata-pass med några, för mig, helt nya övningar. Kul! Sedan väntar en utflykt.

Fridens!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4