Svalorna flyger lågt.

Det bara svischar om deras vingslag där jag ligger på sommartäcket, på gräsmattan. Det är drygt 26 grader i skuggan och klockan är över 20.

Det. Är. Så. Ljuvligt. Skönt.

Liten ligger och sover i vagnen. Nyäten, nybadad och med sommarpyjamas på. Jag känner kvällsfrid.

IMG_1130

Idag har vi varit ute på Rotsidan.Klippor långt ute vid havet. Inte jordens mest barnvagnsvänliga ställe. Men nu när vi är hela, hela klanen, 18  personer samlade. Så, finns det många bärhjälpare. Och det är så fantastiskt vackert där ute. Och som idag, när vädret varit något i sagoväg, så är det precis där ute, där det svalkar lite lagom, som man vill vara. Här, där jag är nu, på vår gård. Här hade vi nog kläckts idag.

Men. Vi tar det ifrån början. Min Rotsidan-dag började såhär

IMG_1134

Med svett och mitt livs varmaste löptur. Jag och Storan hoppade av 6-7 kilometer från mål och transportlöpte till resten av gänget. Ett väldigt fiffigt sätt att hinna med sin träning OCH hinna göra allt annat man vill; som att åka med hela la familia till havet. Det var en tuff tur, eftersom det redan på förmiddagen var utlandsvarmt och steksol. Och sen bor vi ju i Höga Kusten också… och det är ingen lek, springmässigt. Backar, backar, backar. Men vi kämpade på och tog oss ända fram till mål, och det enda vi tänkte på när vi kom fram var Baaada!!! så ni får fantisera om två tomatröda ansikten, med två för stora leenden, istället för att se bild på det. Och ja, årets första dopp i havet är gjort. Äntligen!!

IMG_1137_wmSedan kunde dagen ta fart på riktigt. Jag skyndade mig att hoppa i torr bikini och norpa åt mig Liten. Han, vår lille miniman, som idag fyller 4 månader. Hela gänget bredde vi ut oss likt ett scoutlägergäng som var ute på ”klipp-hike”. Barn, badringar, kylbagar, sommartäcken och fullt av semesterglada och semesteravslappnade typer. Överallt.

IMG_1135IMG_1131IMG_1158_wm
IMG_1203

En alldeles underbar dag. Som avslutas med en lugn kväll här hemma. Jag känner mig lite dingdong i huvudet, så bredvid mig står det en massa iskallt vatten.  Det behövs dagar som dessa.

Kära nån, det här vädret gör någonting med en. Som att man får mjuka kanter, lägre puls och andas ända ner i magen. Det gör gott. Sommar.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4