Idag är det lördag!

IMG_1541

Efter några timmar i sommarstugan igår, så hamnade vi till slut hemma hos mina föräldrar. Världsgodmiddag med bland annat en köttabit att svimma för och den där hemmagjorda bean som min Svågge gjorde; Kära. Kära. Nån. Jag hade kunnat sörpla sås på sked. Och till efterrätt hade jag och M kirrat sån där Alvesta- glass. Saltlakrits- och vaniljglass och varm jordgubbssylt till. Alltså.. det var helt makalöst gott. En mysig sista-kvällen-med-gänget-kväll. Vilken la familia-vecka det här har varit!


IMG_1544

Med mätta magar, ett fång med rosa rosor och jasmin ifrån trädgården, drog vi hemåt vid midnatt. Kom hem till ett nystädat hus med ett renbäddat sänghav. Jag satte blommorna i vaser och sedan dök vi ner, alla tre, under täckena. Och det finns ju knappast något skönare, än att lägga sig trött, mätt och belåten, i en renbäddad säng, i ett sovrum som stått med fönstret på glänt hela dagen.

IMG_1563

Jag kan inte se mig mätt på den här buketten, i den där vackra gamla vasen. 

 Idag vaknar vi utvilade. Till en varm lördag med en strålande sol. För första dagen på hela veckan, så har vi inga bestämda planer. Jag och Liten har hängt på sommartäcket, ute i skuggan. Morsan dagbokar och minimannen skyndar på. En vattningssväng till farmor och farfar har vi varit på också. Och pappan i familjen han sitter och blir stekt, på gräsklipparen. Vår gräsmatta är, kanske, den största jag vet.

IMG_1548

Äsch, nu tar vi lördag. Följer med och ser var vi landar.

Ha en världsbra dag!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4