Vilken mysig kväll det blev igår.

IMG_1878-e1405499391980

Familjen kom på middag.

IMG_1886Vi välkomstskålade i något iskallt, supergott, rosa  och bubbligt. Amé; en fruktdryck gjord på juice, källvatten och örtextrakt. Inget tillsatt socker, alkoholfritt. Finns i hälsokostbutiker och på systembolaget. Huur god som helst, ett tips till varma sommarkvällar när man vill sörpla något kallt och gott.

IMG_1882

Köket blev varmt av både människor och tända ljus och nylagad mat. Vi åt och surrade och underhölls samtidigt av världens bästa ”tv-program”; Liten. Vi provade ett ny recept för kvällen; ört och parmainlindad fläskfilé.

IMG_1890Och till det gjorde vi skivad, ugnsgratinerad färskpotatis och en kall örtsås med massa citron i.

IMG_1888Och sallad till.

IMG_1874Så makalöst gott, tyckte vi alla. Sommarfräscht liksom!

Och till efterrätt hade vi gjort en liten efterrättsbuffé, för att man skulle få välja vad man var sugen på. Med glass till den ena, rabarberpaj (mest gjord för en älskad mamma-mormors skull) och så den där jordgubbskrämen med hela jordgubbar, äkta vanilj och en skvätt av Storans rabarbersaft i. Ja, den var himmelsk faktiskt! Med en klick grädde till!

IMG_1892

Den stora vackra, gamla, skålen fylldes (nåväl, skålen är så stor så det ser ju ut som en fjärs bara!) med jordgubbskräm och där satt vi, kring bordet och mådde himla bra. Plötsligt fick alla paltkoma och vi var helt enkelt tvungna att slå oss ner i sänghavet. Liten låg där i mitten som den stjärna han är, och njöt av uppmärksamheten. Vår lilla charmunge!

IMG_1909_wm

Vacker mor, Liten och syster. <3 

En mysig sommarkväll. Tack familjen!

Idag vaknar vi till onsdag och sista-dagen-innan-vi-drar-iväg-till-ön-dagen. Det är en hel del att göra, som att tvätta det sista i tvättkorgen, packa, tvätta bil, hänga på takbox, städa huset… ja, det kommer inte gå någon nöd på att-göra-fronten idag, om man säger så. Och det älskar jag!

Dags att sätta fart!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4